Αρχική Χωρίς κατηγορία Μάριος Σταματάκης: “Κρείττον το σιγάν…” κύριοι

Μάριος Σταματάκης: “Κρείττον το σιγάν…” κύριοι

«Απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων (Κ.Κ.Π.Δ.Κ) κ. Σταματάκη Μάριου – Ιατρού-Διδάκτορος Ορθοπεδικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε άρθρα και δημοσιεύματα τηλεοπτικών και διαδικτυακών ΜΑΪΝΤΑΝΩΝ (Μπάμπης)»

Σχετικά με σχολιασμούς που έλαβαν προσφάτως χώρα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και επειδή καταστρατηγούν, την αρχή της δημοκρατίας και του διαλόγου, θα ήθελα να επισημάνω για τις λασπολογίες παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου:

« Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων λειτουργεί με επιτυχία :

1.Εννέα (9) βρεφονηπιακούς σταθμούς {δύο (2) εγκαινιάστηκαν προσφάτως, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Χιλιομοδίου και ο παιδικός σταθμός Γαλατακίου και φοιτούν σαράντα έξι (46) και είκοσι (20) νήπια αντίστοιχα}. Συνολικά στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων φοιτούν εξακόσια (600) νήπια και βρέφη όπου σχεδόν τα μισά φιλοξενούνται δωρεάν.
2. Δέκα τρία (13) ΚΑΠΗ όπου στα πλέον απομεμακρυσμένα ΚΑΠΗ Κόρφου και Σοφικού εξυπηρετούνται 78 και 80 άτομα Τρίτης Ηλικίας αντίστοιχα, ενώ συνολικά εξυπηρετούνται 3.500 μέλη σε όλο το Δήμο Κορινθίων τα οποία είναι καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά.
3. Από τις Κοινωνικές Δομές που υλοποιήθηκαν με επιτυχία στο Δήμο Κορινθίων αναφέρουμε κατ’ ελάχιστον τους 285 μαθητές που φοιτούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στα Κοινωνικά Φροντιστήρια και προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα οι οποίες βρίσκουν μια ανάσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
4.Σχετικά με τους άστεγους που καλούνται να εξυπηρετηθούν από το Κοινωνικό Υπνωτήριο με κύριο ανάδοχο, του χρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού έργου «Αντιμετώπισης της Φτώχειας», τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, αναφέρεται ότι έχει προηγηθεί Κοινωνική έρευνα τόσο από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων αλλά και επιτόπια έρευνα από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και τον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Τελικά, σοφότατη η ρήση : «…κρείττον το σιγάν…».