Αρχική Χωρίς κατηγορία « Κινούμαστε και μας αρέσει » απο το Δήμο Κορίνθου

« Κινούμαστε και μας αρέσει » απο το Δήμο Κορίνθου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων προωθεί και διοργανώνει δράσεις που αφορούν την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στα πλαίσια του Προγράμματος «Παιδειατροφή by EPODE».

Το πρόγραμμα παρέμβασης ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE όπως ήδη γνωρίζετε είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων. Η μεθοδολογία του επικεντρώνεται στο κοινωνικό σύνολο και το προτρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του με ήπιο τρόπο μέσα από την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας.

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και μέσα από συντονισμένες μακροπρόθεσμες ενέργειες καλεί μικρούς και μεγάλους, συλλόγους, εκπαιδευτικούς, φορείς και μεμονωμένους δημότες να ευαισθητοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν και να λάβουν ένα σημαντικό μάθημα ζωής, διαπραγματεύοντας κάθε εξάμηνο μια διαφορετική θεματική ενότητα που αφορά την υγιεινή διατροφή.

Ο Δήμος μας έχει ήδη υλοποιήσει δράσεις σε διάφορες θεματικές ενότητες με επιτυχία όπως: «Πρωινό: το μυστικό μου όπλο» ,«Η γεύση της εποχής: τα λαχανικά» «Απλός, υγιεινός και οικονομικός, τρόπος διατροφής» και «Μερίδα στα μέτρα μου».

Η νέα θεματική ενότητα που διαπραγματευόμαστε είναι:

« Κινούμαστε και μας αρέσει »

θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στον πεζοδρομο της Κορινθου στην συμβολή των οδών Πυλαρινού και Εθνικής Αντιστάσεως όπου θα είναι τοποθετημένα φουσκωτά , τραμπολίνο, θα προσφερθούν κουλουράκια σουσαμένια , ξηροί καρποί και φρούτα από το Δήμο Κορινθίων στις 03/05/2014 ώρα 12,00 έως 14,00.

Στα πλαίσια του προγράμματος και μέσω της βιωματικής συμμετοχής των μαθητών του Δήμου μας.

Η Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Λέκκα Σοφία