Αρχική Χωρίς κατηγορία Οι “Πράσινοι” στην Τρίπολη

Οι “Πράσινοι” στην Τρίπολη

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη συναντήθηκε ο Ευρωβουλευτής των Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος και οι συνυποψήφιοι του με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” : Όλγα Θεωοδρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ναταλία Μποφίλιου και Χριστίνα Καλάθα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Λάμπρος Μπούκλης, επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά.
Ο κος Τατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή με στόχο την βιωσιμότητα και την αειφορία με αποκορύφωμα την μάχη απέναντι στην “μαφία των σκουπιδιών” με τις παράνομες μεταφορές, τις χωματερές και ταφές εντός και εκτός των ορίων της Περιφ. Πελοποννήσου σε δάση και δίπλα σε ποτάμια. Επικρότησε τις θέσεις των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ” για αλληλεγγύη, δημιουργία και οικολογία και αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανάπτυξης και καινοτομίας μέσα από θέσεις όπως αυτές που διαμορφώνουν οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει εκπροσώπηση του ευρωψηφοδελτίου τους και τα επόμενα χρόνια.
Ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στον θεσμικό ρόλο της παρουσίας του ως Ευρωβουλευτής και σημείωσε την ανάγκη να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στις Περιφέρειες. Συμφώνησε με τον κο Περιφερειάρχη για την ανάγκη υλοποίησης και περαιτέρω ανάπτυξης δράσεων σε θέματα: κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, ανάπτυξης ορεινού τουρισμού, την δημιουργία φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ανάπτυξης βιολογικής κτηνοτροφίας, βιοκλιματικές και αντισεισμικές παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια, προστασία έναντι διαβρωσης ακτών, διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης – κομποστοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων, κλπ. Ο Λάμπρος Μπούκλης δήλωσε “και απέναντι και δίπλα στις θέσεις του Περιφερειάρχη, όπου κρίναμε σωστό, δώσαμε μάχες για την αειφορία στην Πελοπόννησο. Δώσαμε μάχη από κοινού ενάντια στην “μαφία των σκουπιδιών¨ που έκανε κουμάντο για πολλά χρόνια στην Πελοπόννησο. Πρέπει όλοι μαζί: Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ και ΥΠΕΚΑ άμεσα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης ενόψει θέρους και να συνεχίσουμε να παλεύουμε προς την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο αγώνας προς την νομιμότητα πρέπει να συνεχισθεί και να δικαιωθεί”. –