Αρχική Χωρίς κατηγορία Διαχείριση των απορριμμάτων: «Καίει» τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης

Διαχείριση των απορριμμάτων: «Καίει» τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης

Στο κρίσιμο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, ο κ. Τατούλης «καίει» με τις επιλογές του ακόμα και τη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 68 εκ. ευρώ, που διατίθεται από το πρόγραμμα 2007-2013 του ΕΣΠΑ. Αυτό προκύπτει και από τα επιπρόσθετα στοιχεία, που παρουσιάζουμε σήμερα:
1. Φτάσαμε στο τέλος του Απριλίου και, παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη, ακόμα δεν έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ. Η έγκριση αυτή είναι προϋπόθεση για την χρηματοδότηση.
2. Ο κ. Τατούλης δεν έχει ενημερώσει κανέναν για την απάντησή του, σχετικά με την κατεύθυνση του Υπουργείου για αναθεώρηση του Σχεδιασμού της Περιφέρειας (ΠΕΣΔΑ) για τα απορρίμματα.
3. Μπροστά στο αδιέξοδο, που ο ίδιος δημιούργησε, προσπαθεί να εκβιάσει, με την απειλή προστίμων, την κοινή γνώμη και τους Δήμους, ώστε να προκριθεί άρον-άρον η σκανδαλώδης λύση της ΤΕΡΝΑ.
4. Συνεχίζει να σιωπά στην καταγγελία για παραποίηση, απόν ίδιον, της εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας, ώστε να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο το σχέδιό του, χωρίς να λάβει υπόψη τα αρνητικά στοιχεία.

Η κοινωνία της Πελοποννήσου απαιτεί από τον απερχόμενο περιφερειάρχη, να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία του διαγωνισμού.
Επίσης, οφείλουν να τοποθετηθούν, τόσο το Υπουργείο όσο και η Διαχειριστική Αρχή, για την εξέλιξη-κατάντια αυτού του «πρότυπου» έργου.

Δεν είναι ανεκτό, οι μηχανορραφίες και η κωλυσιεργία του απερχόμενου περιφερειάρχη, να «εξαφανίζουν» πολύτιμες χρηματοδοτήσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, απαραίτητες για τον τόπο μας, ειδικά σε περίοδο ακραίας λιτότητας.

Καλαμάτα, 30 Απριλίου 2014