Αρχική Χωρίς κατηγορία Στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές της Κορινθίας η “Πελοπόννησος Πρώτα”

Στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές της Κορινθίας η “Πελοπόννησος Πρώτα”

Τις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση, καθώς οι ζημιές αγγίζουν έως και το 100% της παραγωγής και των καλλιεργειών, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Κουρεμπέ.

Τη Δευτέρα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Γιαννόπουλο, τον υποψήφιο δήμαρχο Βέλου Βόχας, Λεωνίδα Στεργιόπουλο και τον Άρη Ηλία υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κορινθίων, βρέθηκαν στο Χαλκί.

Την Τρίτη με τον βουλευτή Αργολίδας και συντονιστή του τομέα Γεωργίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρη Κοδέλα και με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Βλάσση Τσιόγκα, Μαρίνα Πιέρρου, Θοδωρή Βασιλακόπουλο και Σάκη Δημόπουλο επισκέφτηκαν την περιοχή της Νεμέας και της Στιμάγκας για να δουν από κοντά τις εκτεταμένες ζημιές σε βερικοκιές και αμπέλια.

Σε όλες τις περιοχές συνομίλησαν με παραγωγούς για το μέγεθος της καταστροφής, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100%, αλλά και για το ασφυκτικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της παραγωγής και τις αναγκαίες αποζημιώσεις. Δεσμεύτηκαν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συντομευθεί το χρονικό διάστημα για την εκτίμηση των ζημιών αλλά και για να καταβληθεί η αποζημίωση για την πληγείσα παραγωγή.

Κόρινθος, 29 Απριλίου 2014