Αρχική Ν. Αργολίδος Συνέντευξη τύπου 5 υποψηφίων ευρωβουλευτών και του επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» στην...

Συνέντευξη τύπου 5 υποψηφίων ευρωβουλευτών και του επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» στην Κόρινθο. Τί λένε για την υποψηφιότητά τους και πώς θα συνεχίσουν τη δράση τους στην ευρωβουλή;

Με 42 άτομα «κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές του κόμματος «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», το οποίο παρουσίασε ο ευρωβουλευτής των «Πρασίνων» Νίκος Χρυσόγελος. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγελο είναι το πιο «νεανικό ευρωψηφοδέλτιο με έντονη γυναικεία παρουσία, στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες πολίτες, πολίτες από άλλες χώρες που διαμένουν πολλά χρόνια στη χώρα μας, νέοι που έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες».

Οι κύριοι στόχοι του κόμματος, η βελτίωση της Ελλάδας και της ίδιας της Ευρώπης και για αυτόν το λόγο κάλεσε τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να συμμετάσχουν ενεργά στις αλλαγές που θα συντελεστούν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

11 είναι οι νέοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές του κόμματος «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» οι οποίοι είναι κάτω των 35 ετών και στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων θα χάσει περίπου 17 έδρες στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Χρυσόγελος υποστήριξε πως ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις υπενθυμίζοντας πως το 2009 οι προβλέψεις έδιναν μικρότερη εκπροσώπηση εντούτοις το αποτέλεσμα ήταν να λάβουν τις περισσότερες έδρες στην ιστορία των Πρασίνων.

Την προτροπή προς τους υποψηφίους έδωσαν ο κ. Νίκος Χρυσόγελος και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του, κα Ναταλία Μποφιλίου, κα Όλγα Θοεδωρικάκου, κ. Στέλιος Κυμπουρόπολυλος και κ. Νίκος Λόης να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές, ώστε να μη χαθεί αυτό το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών που με αγώνες έχει κατακτηθεί.

Τέλος, αναφορικά με τα απορρίμματα σε ερώτηση που δέχτηκε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος για το πώς ο ίδιος σχολιάζει τη διαχείριση της περιφέρειας Πελοποννήσου πάνω στο ζήτημα αυτό, απάντησε ότι σκοπός τους είναι να διεκδικήσουμε ως χώρα ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν τον τομέα, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων στο χαμηλότερο δυνατό ποσοστό κι αξιοποιώντας αντίστοιχα με την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση το 100% των απορριμμάτων, όπως προβλέπει και η Ε.Ε.