Αρχική Ν. Αργολίδος Περιοδεία Γόντικα στις πληγείσες απο το χαλάζι περιοχές

Περιοδεία Γόντικα στις πληγείσες απο το χαλάζι περιοχές

Περιοδεία στην Αργολίδα και στην Κορινθία σε πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλείς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Νίκο Αγγέλου και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Γόντικα.
Αφού μίλησαν με τους παραγωγούς, ο Νίκος Γόντικας δήλωσε:
«Οι ζημιές στις καλλιέργειες που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Αργολίδα και την περιοχή της Νεμέας είναι όντως πολύ μεγάλες.
Η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα μέσα σε μισή ώρα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες βερικοκιάς, ελιές, κηπευτικά, αμπέλια, ακόμα και εσπεριδοειδή.
Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των φτωχών χωριών της περιοχής και τις υποδομές, τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί. Ειδικότερα εξαιτίας της εφαρμογής της αντιαγροτικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, την άγρια φορολογία και τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κ.ά. που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής, η κατάσταση για την αγροτιά είναι δραματική.».
Και συνέχισε: «Καλούμε την κυβέρνηση, να πάρει άμεσα μέτρα για να εκτιμηθούν άμεσα και δίκαια οι ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες των χωριών αυτών και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών, στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, από τον ΕΛΓΑ, ώστε να καλυφθεί πλήρως η απώλεια του εισοδήματός τους. Να δωθεί έκτακτη ενίσχυση στους αγρότες που επλήγησαν για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης.».
Αρνητικά σχολιάστηκε από αγρότες η άρνηση του Δημάρχου Άργους κ. Καμπόσου και του Αντιπερειφεριάρχη κ. Χειβιδόπουλου να δεσμευτούν για άμεση εκτίμηση των ζημιών, για σύντμηση των προθεσμιών, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και για έκτακτη ενίσχυση των παραγωγών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα ο κ. Καμπόσος παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος-ντήλερ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, εκθειάζοντάς τες και ζητώντας να λειτουργήσει έτσι ο ΕΛΓΑ.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν δύο-τρία τσιράκια τους, που στην προσπάθεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Νίκου Αγγέλου και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Γόντικα, να πιέσουν για άμεσες λύσεις και να μην τα παραπέμψουν στα ΠΣΕΑ – που σημαίνει ουσιαστικά «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» – διέκοπταν διευκολύνοντας τους ιθύνοντες να ξεφεύγουν.
Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Μαζί με τον αγώνα τους για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους όλους αυτούς που ευθύνονται για την δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι αγρότες.

Προηγούμενο άρθροΔεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου
Επόμενο άρθροΆλλος είναι η «μαιμού» αλλά και… ο μάγειρας!