Αρχική Χωρίς κατηγορία ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC – «ΣΗΜΕΡΑ»: Ψήφος εμπιστοσύνης των Κορινθίων στον Δήμαρχο Αλέξανδρο...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC – «ΣΗΜΕΡΑ»: Ψήφος εμπιστοσύνης των Κορινθίων στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό (κάρτες)

Υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και μια διαφορά που αγγίζει τις 7 μονάδες από τον 2ο συνυποψήφιο του, καταγράφει ο Δήμαρχος Κορινθίων και εκ νέου Υποψήφιος για τον Καλλικρατικό Δήμο Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός στην δημοσκόπηση της MARC η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΑ» το διάστημα 22-24 Απριλίου.

alekos nanopoylos senario b
Ο νυν Δήμαρχος διατηρεί την εμπιστοσύνη των Κορινθίων οι οποίοι του δίνουν ποσοστό 58,1% στην κάρτα της αναγνωρισιμότητας – δημοτικότητας , εμπιστοσύνη η οποία μεταφράζεται σε ψήφο τόσο στην κάρτα της παράστασης νίκης (κάρτα 9) όπου θα τον ψήφιζαν εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή 35,1%, όσο και στο σενάριο της Β Κυριακής με αντίπαλο των Βασίλη Νανόπουλο, όπου το 43,3% θα έδινε την ψήφο του στο νυν Δήμαρχο και το 38,5% στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.
Ο Δήμαρχος «κερδίζει» την μάχη των έργων στην πρωτεύουσα Κόρινθο με ποσοστό 50,6%, ποσοστό το οποίο πέφτει στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου στο 34,4%, εδώ ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί η συνένωση των δήμων Τενέας, Σαρωνικού, Σολυγείας , Άσσου Λεχαίου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη , στο Δήμο Κορινθίων, συνένωση η οποία δυσκόλεψε αρκετά το έργο της δημοτικής αρχής η οποία ωστόσο κατόρθωσε να λάβει – βάσει των συνθηκών- υψηλό ποσοστό ικανοποίησης.

Η κάρτα με την απεικόνιση των προβλημάτων αποδεικνύει την σκληρή δουλειά που έχει γίνει από την δημοτική αρχή αφού το πρόβλημα της καθαριότητας και της παοκομιδής είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, στο 31,9%, πρόβλημα το οποίο είναι τεράστιο σε όλη την περιφέρεια, η Κόρινθος φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να το χειριστεί! Στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα ως πρώτο ζήτημα με ποσοστό 60% τίθεται η ύδρευση και αποχέτευση , ζήτημα που λύνεται ωστόσο με την διαδικτύωση των δικτύων και την έλευση πόσιμου νερού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του καλλικρατικού Δήμου.

Η Δημοσκόπηση καταγράφει θετικότατα στοιχεία για τον επίσης Υποψήφιο Κώστα Πιέτρη ο οποίος στην κάρτα της δημοτικότητας καταγράφει το αξιοπρόσεχτο 21,2% με μια «δεξαμένη» ανθρώπων που δεν τον γνωρίζουν στο 55,6%, αλλά και ο Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος της πρωτοβουλίας ο οποίος έχει ποσοστό 19,1% και «δεξαμενή» 67,2%.

Συντριπτική πραγματικά είναι η κάρτα 13 στην οποίαν οι πολίτες με το «κραταιό» 79,1% απαιτούν από τα πρόσωπα που μετέχουν σε αυτές τις εκλογές και κατέχουν άλλες δημόσιες θέσεις να παραιτηθούν από αυτές εφόσον είναι υποψήφιοι. Οι περιπτώσεις που έχουν προκαλέσει ποικίλα δημοσιεύματα είναι των κυρίων Π. Καλλίρη για την αντιπεριφέρεια της Κορινθίας και Β. Νανόπουλου για το Δήμο Κορινθίων.