Αρχική Ν. Αργολίδος Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω των δημοτικών...

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω των δημοτικών και ευρωεκλογών στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου 2014 (video)

Κλειστά λόγω εκλογών θα είναι τα σχολεία στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου λόγων των ευρωεκλογών και την δημοτικών εκλογών. Οι μαθητές θα έχουν τετραήμερες διακοπές αφού οι μέρες όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά είναι η Παρασκευή και η Δευτέρα. Οι αίθουσες των σχολείων θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα για τις δυο εκλογικές διαδικασίες. Στο έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας. Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπτα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.

Δείτε το βίντεο…

Προηγούμενο άρθροΙδιαίτερα αυξημένη η κίνηση των επιβατών στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας. Η οικονομική κρίση δεν ευνοεί τις μετακινήσεις του κόσμου με Ι.Χ (video)
Επόμενο άρθρο“Βρήκα” και… το ξαναπαίρνω αλλιώς!