Αρχική Ν. Αργολίδος Ο Οδυσσέας Βουδούρης επισκέφτηκε την πόλη του Κιάτου

Ο Οδυσσέας Βουδούρης επισκέφτηκε την πόλη του Κιάτου

Ο Οδυσσέας Βουδούρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Φάνη Κουρεμπέ και τους συνεργάτες του το υποκατάστημα του πρώην ΕΟΠΥΥ στο Κιάτο, το Κέντρο Υγείας Κιάτου και το Δημαρχείο Κιάτου για να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκάστοτε φορέας.
Πρώτη στάση του Οδυσσέα Βουδούρη αποτέλεσε το υποκατάστημα του ΙΚΑ (πρώην ΕΟΠΥΥ) του Κιάτου. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα όπως και άλλα στην χώρα πρόκειται να κλείσει και το διοικητικό προσωπικό θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ Κορίνθου. Ο κ. Βουδούρης αντιτίθεται σε αυτήν την πολιτική καθώς αφενός το υποκατάστημα του ΙΚΑ είναι αναγκαίο για το Δήμο Σικυωνίων και εξυπηρετεί πολλούς πολίτες και αφετέρου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος είναι υπερσύγχρονες και ιδιόκτητες και θα αποτελέσει οικονομική σπατάλη να μείνουν εκτός χρήσης, αφού το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κόρινθο είναι ενοικιαζόμενο.
Στόχος και πολιτική του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη, όταν και εάν αναλάβει την διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι το υποκατάστημα του ΙΚΑ Κιάτου να παραμείνει ανοιχτό και να εναντιωθεί σε αυτήν την πολιτική που ακολουθείται και αποσκοπεί στην αποσάθρωση του δημόσιου τομέα υγείας.
Στη συνέχεια, ο Οδυσσέας Βουδούρης κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο του Δήμου Σικυωνίων όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλου. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σταματόπουλος έκανε στον κ. Βουδούρη μια σύντομη ενημέρωση για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί τον δήμο, το οποίο έχει άμεση σχέση με την περιφέρεια. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης διαβεβαίωσε τον κ. Σταματόπουλο πως ο συνδυασμός του έχει ήδη δρομολογήσει την ανατροπή αυτής της εγκληματικής προοπτικής που δεσμεύει την περιφέρεια να πληρώνει για ελάχιστη ποσότητα απορριμμάτων και πως ήδη ο συνδυασμός του έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την επίλυση αυτού του προβλήματος και σε συνεργασία πάντα με τους δήμους. Στο τέλος της συζήτησης, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δώρισε στον κ. Βουδούρη ένα βιβλίο που εμπεριέχει τον απολογισμό της θητείας του.
Τελευταίος σταθμός στο Δήμο Σικυωνίων για τον Οδυσσέα Βουδούρη και τους συνεργάτες του, αποτέλεσε το Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή τον κ. Τάσο Χωρέμη. Ο κ. Βουδούρης γνωρίστηκε και συνομίλησε με όλο το διοικητικό και ιατρικό προσωπικό και περιηγήθηκε στο κτίριο. Ο κ. Χωρέμης τόνισε στον κ. Βουδούρη πως σημαντική ανάγκη του Κέντρου Υγείας Κιάτου είναι η ανακαίνιση του κτιρίου καθώς είναι παλαιό ενώ αντιμετωπίζει έλλειψη και στην ειδικότητα του Μικροβιολόγου. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό τα Κέντρα Υγείας να γίνουν δυναμικά και σκοπός του είναι να ενισχύσει το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας παρέχοντας τους ανάμεσα σε άλλα και νέες τεχνολογίες, οι οποίες είναι απαραίτητες στην εποχή μας.