Αρχική Ν. Αργολίδος Προσδοκίες για νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών για το 2014 σύμφωνα με...

Προσδοκίες για νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών για το 2014 σύμφωνα με προβλέψεις παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε «αφήσαμε πίσω μας τις μεγάλες δυσκολίες» και πως «η τάση αντιστρέφεται και θα δούμε την ελληνική οικονομία να αρχίζει φέτος να ανακάμπτει»..

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά «θετικών μηνυμάτων» για την οικονομία, στα οποία περιλαμβάνεται η αύξηση των αφίξεων των τουριστών την περσινή χρονιά, που αναμένεται να συνεχισθεί και εφέτος, «επιτυγχάνοντας ένα νέο ρεκόρ».

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ επισήμανε πως «αφήσαμε πίσω μας τις μεγάλες δυσκολίες» και πως «η τάση αντιστρέφεται και θα δούμε την ελληνική οικονομία να αρχίζει φέτος να ανακάμπτει».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «την Ελλάδα επισκέφθηκαν πέρυσι 18 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός ρεκόρ, καθώς εκτός από τους Γερμανούς και τους Βρετανούς τουρίστες, που αγνόησαν τις πρόσφατες εικόνες από την πληττόμενη από την κρίση χώρα, ήρθαν στην Ελλάδα και επισκέπτες από τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Βραζιλία».

Σύμφωνα με προβλέψεις παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας, φέτος θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τουριστών, υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι «τα μηνύματα από όλες τις αγορές μας είναι ιδιαίτερα θετικά, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι το 2014 θα επιτευχθεί ένα ακόμη ρεκόρ».

Σε ερώτηση εάν θα μειωθούν οι τουρίστες από τη Ρωσία, που έφθασαν πέρυσι στα 1,4 εκατ., εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της Ουκρανίας, η κα Κεφαλογιάννη διατύπωσε την άποψη ότι «τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 παρατηρήθηκε αύξηση 12% στον αριθμό εκδόσεων ταξιδιωτικών θεωρήσεων στη Ρωσία, ένα μήνυμα που είναι σίγουρα ιδιαίτερα θετικό».