Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Ηλίας Στρατηγάκος

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Ηλίας Στρατηγάκος

Μετά την παραίτηση του Γιώργου Πουλοκέφαλου από τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την παράλληλη ανεξαρτητοποίηση του, στη σημερινή ειδική συνεδρίαση και κατόπιν ψηφοφορίας των μελών του εκτελεστικού οργάνου πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου αναδείχθηκε ο Ηλίας Στρατηγάκος (πρώην περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
Αρχικά με 23 ψήφους “πέρασε” η πρόταση που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σύμφωνα με την οποία στη θέση του προέδρου πρότεινε τον Η. Στρατηγάκο και στη συνέχεια μια δεύτερη ψηφοφορία με 28 ψήφους τον ανέδειξε ως πρόεδρο (38 ψήφισαν, 28 υπέρ και 10 άκυρα).
Σε δήλωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο νέος Πρόεδρος χαρακτήρισε τιμή τη θέση ευθύνης που ανέλαβε και έθεσε ως πρώτιστο καθήκον του τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία «θα είναι και η καταξίωσή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Τέλος, ο Γ. Πουλοκέφαλος του ευχήθηκε να είναι σιδηροκέφαλος και τον χαιρέτησε και ο Η. Στρατηγάκος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν να έχει τη θέση του προέδρου τόνισε ότι για την καλύτερη διεξαγωγή των συνεδριάσεων θα ακούγονται όλες οι απόψεις των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.
B.Π.