Αρχική Ν. Κορινθίας Που είναι ο ανάδοχος του έργου του Προαστιακού κ.Τατούλη; 30 μήνες έφτασε...

Που είναι ο ανάδοχος του έργου του Προαστιακού κ.Τατούλη; 30 μήνες έφτασε ο εμπαιγμός σας !!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ…

Κενές περιεχομένου, οι μεγαλόστομες εξαγγελίες που κάνει κάθε τόσο, το ντουέτο, των Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε, όπως αυτές που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι, περί δήθεν υπάρξεως μέχρι τέλη Μαρτίου 2014, αναδόχου του έργου έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, διευρύνοντας το σίριαλ του απροκάλυπτου εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας, στους 30 μήνες και έχει ο Θεός…
Είναι αυταπόδεικτο, πως αν οι προθέσεις των εν λόγω ταγών ήταν αγνές και είχαν ξεκινήσει άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τις 21/11/2011 που έλαβαν επίσημα γνώση, εδώ και ένα χρόνο ο προαστιακός θα εκτελούσε κανονικά τα δρομολόγια από Αθήνα – Αεροδρόμιο προς το Λουτράκι και αντίστροφα. Το προηγούμενο συμπέρασμα απορρέει και από το δικό τους καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα, ενώ με βάση τις μελέτες σκοπιμότητας και λειτουργικότητας του ΟΣΕ για την γραμμή του Λουτρακίου, προβλέποντο 5.000 επισκέπτες ημερησίως στην φημισμένη μας λουτρόπολη. Συνεπώς, μόνο για αυτόν τον πρώτο χρόνο, το Λουτράκι, έχει απολέσει με τις ανάλογες αναγωγές, περίπου τους 1.825.000 επισκέπτες και συνεχίζεται η πορεία της καταστροφής!
Η αταλάντευτη δυσαρμονία λόγων και έργων των Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε, σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητη άρνηση τους να αποδεχθούν τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, στο περσινό περιφερειακό συμβούλιο (στην άρνηση αυτή είχε συμμετοχή και ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, που τώρα όψιμα και εν όψει εκλογών, καταγγέλλει την ήττα των δημοκρατικών διαδικασιών για να αποτινάξει από πάνω του μέγιστες δημοκρατικές εκτροπές), όχι μόνο εξαϋλώνουν τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας τους αλλά δραματοποιούν κι άλλο την πολιτική τους θέση, αφού είναι προδήλως ορατό πως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της κοινωνίας του Λουτρακίου.
Το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό, ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, θα μεταμφιεστούν φιλολαϊκά και με λόγια ατμιδούχα και αεριούχα, θα παρουσιάσουν κάποια μελέτη, ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και να κρύψουν την ανυπολόγιστη ζημία που έχει επιφέρει στην επισκεψιμότητα και στην οικονομία της ιστορικής μας λουτρόπολης, ο μεθοδικός τους εκτροχιασμός του συγκεκριμένου έργου.
Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο επιτείνουν κι άλλο το βαρύ κλίμα που έχει παγιωθεί εναντίον τους, αλλά πλέον γίνεται διάχυτο και καθολικό το αίτημα της απαλλαγής από το καθεστώς της καταστροφής και του εμπαιγμού των Πέτρου Τατούλη και Γιώργου Δέδε.
Υ. Γ.: Το περασμένο καλοκαίρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μη δυνάμενος να αντιμετωπίσει την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων με πολιτικούς όρους και επιχειρήματα, έχασε την ψυχραιμία του και εκτόξευσε εναντίον της, μια απίστευτη λεκτική απρέπεια. Έστω και ετεροχρονισμένα οι ασυμβίβαστοι, έντιμοι και υπερήφανοι πολίτες του Λουτρακίου του ανταπαντούν με τα λόγια του Ελ. Βενιζέλου:

«Ο πολιτικός πρέπει να έχη το χάρισμα να βλέπη πολύ πρωτύτερα αφ’ όσον βλέπουν οι άλλοι.

Αν δεν έχει το χάρισμα τούτο, είναι αδύνατο να μην οδηγήσει την πατρίδα αυτών εις συμφοράς και καταστροφή.»

Δημήτρης Καραπατάς