Αρχική Χωρίς κατηγορία ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Έκρυψαν απο το Π.Σ 4 σελίδες της ΜΠΕ των απορριμμάτων!...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Έκρυψαν απο το Π.Σ 4 σελίδες της ΜΠΕ των απορριμμάτων! Τι έκρυβαν οι σελίδες αυτές! video)

«Δυο χρόνια τώρα επανειλημμένα και στα ΜΜΕ και στο ΠεΣυ και στην Οικονομική Επιτροπή, έχουμε αναφερθεί για το ακραίο αδιέξοδο, που συνειδητά οδήγησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι συγκυβερνήσεις τους καθώς και τα στηρίγματά τους σε τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στην υπόθεση των απορριμμάτων ώστε να έρθει ο σωτήρας καπιταλιστής ν’ αναλάβει τη διαχείριση.
Έχουμε αναφερθεί στην απόφαση του ΠεΣυ το Δεκέμβρη του 2011όπου οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων αποφάσισαν ν’ αναθέσουν τα πάντα στον ανάδοχο του διαγωνισμού. Την επιλογή της μεθόδου διαχείρισης, την χωροθέτηση, την κατασκευή, την λειτουργία, την συντήρηση των εγκαταστάσεων, την τιμολόγηση, ακόμα και τον έλεγχο.
Δέκα μήνες 60 στελέχη των 5 καπιταλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, εν κρυπτώ, συσκέπτονταν με την Περιφέρεια, θέτοντας τους όρους και της προϋποθέσεις για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.
Και ήρθε στο ΠεΣυ το Γενάρη του 2014, η ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ, όπου εκτίνασσε για τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε πάνω από 150 ευρώ το κόστος για κάθε τόνο απορριμμάτων (σήμερα είναι 30 ευρώ περίπου), χωροθετούσε τα εργοστάσια, τους χώρους ταφής και τους σταθμούς μεταφόρτωσης σε κατοικημένες περιοχές δίπλα σε σπίτια και χωριά, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, υψηλής σεισμικότητας και επικινδυνότητας, σε αναδασωτέες εκτάσεις, πάνω σε υδροφόρους ορίζοντες, δίπλα στη θάλασσα.
Αποδεικνύεται όμως ότι, δεν είναι μόνο αδίστακτοι, στο να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική, που δεν σέβεται όχι μόνο το περιβάλλον και την τσέπη αλλά και την υγεία των κατοίκων, μπροστά στην καπιταλιστική κερδοφορία, αποδεικνύεται ότι, είναι και επικίνδυνοι, αφού έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν, να παραχαράξουν και ουσιαστικά να πλαστογραφήσουν την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με στόχο να υποκλέψουν την ψήφο των μελών του ΠεΣυ, που το κατάφεραν βέβαια και με την βοήθεια των ΜΑΤ.
Έτσι αντί για 9 σελίδες που είναι η εισήγηση, παρουσίασαν τις 5, απέκρυψαν θέσεις στην εισήγηση όπως πχ:
Ότι οι σταθμοί μεταβατικής διαχείρισης θα κάνουν υπαίθρια κομποστοποίηση.
Ότι το εργοστάσια και ο χώρος ταφής στην Καληρρόη είναι πάνω, ναι πάνω, σε σεισμογενές ρήγμα.
Ότι οι εναλλακτικές θέσεις που προτάθηκαν ήταν απορριπτέες εξ αρχής και τέθηκαν για να καλύψουν τυπικά!!! την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων.
Ότι η επιλογή της Τρίπολης ως κέντρο βάρους παραγωγής απορριμμάτων άρα και η Παλαιόχουνη για τις εγκαταστάσεις της 1ης υποενότητας (δηλαδή των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας) είναι εντελώς λανθασμένη θεώρηση κ.α.
Ζητάμε να έρθει το ζήτημα στο ΠεΣυ και να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και όχι μόνο, όπου υπάρχουν.»

Προηγούμενο άρθροΕκεί που μας χρωστάγανε… μας πήραν και το βόδι!
Επόμενο άρθροΣτο ΤV Super “ανοίγει τα χαρτιά του” ο Τζιούμης. Μιλάει την Πέμπτη στην εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο”