Αρχική Χωρίς κατηγορία Χρήστος Δημητρόπουλος: Προτεραιότητα έχει η Κορινθία μας

Χρήστος Δημητρόπουλος: Προτεραιότητα έχει η Κορινθία μας

Γράφει ο
Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Πρόεδρος Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας

“Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τίποτα δεν μας χαρίζεται.

Πρωταρχική ανάγκη για τον τόπο μας, την Κορινθία μας, είναι να φέρουμε αληθινά παραγωγικές επενδύσεις.

Θέλω σ’ αυτό το σημείο να τονίσω πως δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» επενδύσεις. Αντίπαλοί της κοινωνίας είναι εκείνοι που λένε «όχι» στις επενδύσεις.

Προσωπικό μου στοίχημα αποτελεί η διαμόρφωση μιας πολιτικής φιλικής προς την ανάπτυξη της Κορινθίας μας, τη συν-διαμόρφωση ενός τοπικού παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και τον τουρισμό αλλά και την παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο μας.

Καμία ενέργεια και καμία πολιτική δεν μπορούν να αποδώσουν καρπούς αν δεν βασίζονται σε μια συνολική στρατηγική. Το μοντέλο της Πελοποννήσου, την προηγούμενη 3ετία βασίστηκε σε έναν συνεκτικό σχεδιασμό και γι’ αυτόν το λόγο είχε γρήγορα και θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να ανανεώσουμε την πετυχημένη Συνθήκη.

Προτεραιότητα πλέον έχει η Κορινθία μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσω εκτενώς σειρά από λύσεις, προτάσεις ανάπτυξης και ανάτασης της τοπικής οικονομίας -ανά τομέα- , παραμετροποιημένες και κοστολογημένες στις δυνατότητες του Νομού μας.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για αύξηση της απασχόλησης. Μόνο έτσι θα νικήσουμε το καρκίνωμα της ανεργίας. Μόνο έτσι θα παραμείνουν τα νέα τα παιδιά στον τόπο μας και δεν θα τα φάει η ξενιτειά.

Η Κορινθία μας χρειάζεται κάπου να στηριχθεί κι έχει ανάγκη από κάποιες νίκες. Τις Νίκες θα τις φέρουμε Εμείς.

Ξέρω πολύ καλά τι περνάει κάθε οικογένεια στην Περιφέρειά μας, στην Κορινθία μας. Γνωρίζω τις αδικίες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας «από πρώτο χέρι».

Κατανοώ το γεγονός ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει ψέματα, υποσχέσεις, κούφια λόγια, τα οποία επαναλαμβάνονται από νεόκοπους και μαθητευόμενους μάγους. Ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία, η οποία θα υπερασπίζεται τους πιο αδύναμους. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση και αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία στα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε.

Πρέπει όμως ταυτόχρονα να πιστέψουμε στις δυνατότητες του τόπου μας. Όχι άλλες γκρίνιες. Όχι άλλος λαϊκισμός. Όχι άλλες κομματικές υστεροβουλίες και αναχρονιστικές εμμονές.

Έχουμε την καλύτερη νεολαία του κόσμου. Και δεν πρέπει να τη χαρίσουμε στην ξενιτειά.

Η Κορινθία, η Πελοπόννησος μπορεί να παράγει τα πάντα. Από πρωτογενή παραγωγή, ως μεταποίηση, ως υπηρεσίες πάσης φύσεως, στην υγεία στην Εκπαίδευση – στην ανώτατη εκπαίδευση και στην επιμόρφωση – στον εξειδικευμένο τουρισμό, στην υψηλή τεχνολογία, στις μεταφορές και τις επικοινωνίες, στην Ενέργεια.

Οφείλουμε να κάνουμε -όλοι μαζί- την υπέρβαση και να σηκώσουμε τον τόπο μας πιο ψηλά.

Η Περιφέρειά μας είναι ευλογημένος τόπος.

Η Πολιτική, οφείλω να τονίσω πως είναι σκληρό πράγμα. Όσοι ασχολούνται μ’ αυτήν δεν αρκεί να ‘χουν καλές προθέσεις και πλούσιο βιογραφικό.

Πρέπει να γνωρίζουν καλά το διαμορφωμένο πλαίσιο. Πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά την διακρίνουσα και τις ρίζες κάθε εξίσωσης . Πρέπει να γνωρίζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων. Όχι για να τους αποδεχτούν, αλλά για να τους αλλάξουν.

Πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητές τους, για να μη βλέπουν τη σκιά τους στον ήλιο και νομίζουν ότι είναι μεγαλύτερο το μπόι τους από το πραγματικό.

Στην Πολιτική αυτό που κινεί τα πράγματα είναι η βούληση των προσώπων και κατά συνέπεια το σχέδιο και η στρατηγική τους.

Ο χώρος της Πολιτικής πρέπει επιτέλους να πάψει να λεηλατείται από ευκαιριακές παρέες, που επιδιώκουν απλώς την διαχρονικά παρουσία τους μπροστά ή πίσω από τη σκηνή.

Έχουμε λοιπόν ανάγκη από νέα µυαλά και νέα πρόσωπα τον Τόπο μας. Ο συνδυασμός αυτός θα παράξει το νέο μήνυμα, το σύνθημα της ελπίδας και της νέας αφετηρίας.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε.”