Αρχική Ν. Κορινθίας Λουτράκι: Σε τέλμα το έργο της ΔΕΣΦΑ για το φυσικό αέριο

Λουτράκι: Σε τέλμα το έργο της ΔΕΣΦΑ για το φυσικό αέριο

Ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για τα έργα της ΔΕΣΦΑ

Η κυκλοφορία του ρεύματος προς Αθήνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου έχει διακοπεί στο ύψος των Ισθμίων από τον περασμένο Δεκέμβρη, λόγω έργων από μία ιδιωτική – πλέον – εταιρεία, τη ΔΕΣΦΑ.

Για τρεις μήνες το έργο μοιάζει τελματωμένο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους του Δήμου μας είναι αρκετά μεγάλα, καθότι όλη η κίνηση στο ήδη επιβαρυμένο παλαιό οδικό δίκτυο – λόγω των υπέρογκων διοδίων στην Ολυμπία Οδό – τώρα διοχετεύεται μέσα από τα δρομάκια των Ισθμίων. Νταλίκες, βυτιοφόρα και ΙΧ συνωστίζονται σε δρόμους που δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για τέτοια φορτία.

Αντί όμως η ιδιωτική ΔΕΣΦΑ να κάνει τα έργα της όσο το δυνατόν ταχύτερα, τα έχει παρατήσει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και δεν κάνει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ!

Κάτι τέτοιο είναι πολύ φυσικό να γίνεται, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν τους πιέζει να συντομεύουν. Όπως φαίνεται, οι ιδιώτες που αγοράζουν τον πλούτο του ελληνικού λαού για ένα κομμάτι ψωμί, απαιτούν οι ιδιωτικές εταιρείες τους να έχουν τα προνόμια που είχαν όταν ήταν κρατικές…

Η “Πρωτοβουλία Πολιτών” Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πιστεύει πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε παρέμβει θεσμικά και νομικά ενάντια στη ΔΕΣΦΑ και να είχε ζητήσει από την εταιρεία τουλάχιστον να αναλάβει το κόστος της ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΙΣΘΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ για όλους τους κατοίκους του Δήμου και για όσο χρόνο τα έργα παρακωλύουν την κυκλοφορία, ως ελάχιστο ανταποδοτικό κοινωνικό όφελος.

Φτάνει πια με αυτήν τη λογική παράδοσης των πάντων στις ορέξεις των δήθεν «επενδυτών», που από ότι φαίνεται μας θεωρούν ιθαγενείς.Ο ένας μας έφραξε τη Νέα Εθνική Οδό με τα διόδια και ο άλλος την Παλαιά με τα «έργα» του. Και ο Δήμος… «αγρόν ηγόραζε»!