Αρχική Χωρίς κατηγορία Θύμα στην υπόθεση εκβιασμού ο Κορίνθιος Δικηγόρος – Για διαπόμπευση μιλά ο...

Θύμα στην υπόθεση εκβιασμού ο Κορίνθιος Δικηγόρος – Για διαπόμπευση μιλά ο Δικηγορικός Σύλλογος

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Κορίνθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του

Την έντονη αντίδραση αλλά και καταδίκη του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου προκάλεσε η σύλληψη δικηγόρου – μέλους του, στην υπόθεση εκβιασμού στο Νάυπλιο. Ο Δικηγορικός σύλλογος ο οποίος συνεδρίασε την Παρασκευή ,στην απόφαση που έλαβε μιλά για διαπόμπευση απο μερίδα ΜΜΕ στον συνάδελφό τους ο οποίος ουδεμία εμπλοκή είχε στην ουσία της υπόθεσης πέραν της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό των πελατών του. Αποφασίστηκε δε 48ωρη αποχή στις 4 και 5 Μαρτίου.

Η απόφαση του Συλλόγου

Στην Κόρινθο, σήμερα την 28η -2-2014, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου αυτού, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση και έλαβαν, ομόφωνα, την εξής απόφαση:
1.- Καταδικάζουμε με τον εντονότερο και κατηγορηματικότερο τρόπο το απαράδεκτο και αδιανόητο γεγονός της συλλήψεως και διώξεως Δικηγόρου, μέλους του Συλλόγου μας και μάλιστα εν προκειμένω καταξιωμένου και ηθικά άμεπτου, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του, στα πλαίσια της εντολής των πελατών του, χωρίς να έχει υποπέσει σε οποιαδήποτε παράβαση, όπως άλλωστε απέδειξε και η μέχρι σήμερα εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας.
2.- Συγχρόνως διαμαρτυρόμαστε εντόνως κατά του φαινομένου της πλήρους διαστρεβλώσεως των περιστατικών και γεγονότων από κάποια ΜΜΕ, που οδήγησε στην αδικαιολόγητη διαπόμπευση του Δικηγόρου – συναδέλφου μας, από κάποιους που αρέσκονται στο να εκφέρουν δικαστικές κρίσεις τελείως μονομερώς, συντείνοντας έτσι στην ανθρωποφαγία της εποχής, στην στοχοποίηση επαγγελματικών κλάδων και στην παραπληροφόρηση της κοινωνίας.
3.- Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για τους θεσμούς παράνομη αυτή δίωξη και ακραία συμπεριφορά εις βάρος του μέλους μας, η οποία προσβάλλει βαρύτατα τον θεσμικό ρόλο των Δικηγόρων και ποινικοποιεί την άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος.
4.- Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο που υφίσταται την άδικη και παράνομη αυτή μεταχείριση και επίσης (δηλώνουμε) ότι θα υπερασπισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα νόμιμα μέσα το θεσμικό ρόλο και την υπόσταση που δίδει στο Δικηγόρο – υπερασπιστή και λειτουργό η νομοθεσία, το Σύνταγμα, οι παραδόσεις και η ιστορία του Δικηγορικού Σώματος.
5.- Τέλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίζουμε, ομόφωνα, την αποχή από τα καθήκοντά μας κατά την 4η και 5η Μαρτίου 2014 ως και την άμεση γνωστοποίηση των παραπάνω σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και στην Ολομέλεια των Προέδρων των, για τις δικές τους σχετικές ενέργειες.
Το πλαίσιο της αποχής μας παραμένει το ίδιο, ως και κατά τις προηγούμενες κινητοποιήσεις μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Αθ. Νικολόπουλος Παναγιώτα Επιβατινού

Πηγή: http://korinthostv.blogspot.com/2014/03/blog-post_3674.html#ixzz2uhpxxwRn