Αρχική Ν. Αργολίδος “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σας προσκαλεί στην καινούργια παράσταση που ανεβάζει με το έργο του Έντουαρτ Άλμπη ” Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ ; ” Ένα έργο κλασσικό, διαχρονικό, ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ.
Δυο λόγια για το έργο:

Ο Τζωρτζ είναι ένας καθηγητής ιστορίας και παντρεμένος με την Μάρθα πάνω από είκοσι χρόνια. Η Μάρθα είναι κόρη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, του «Μεγάλου αφεντικού». Ο Νικ νεαρός καθηγητής βιολογίας και η Χάνυ η γυναίκα του.

Το έργο αρχίζει στις 3 το πρωί όταν ο Τζωρτζ και η Μάρθα γυρίζουν σπίτι τους από ένα πάρτυ που έδωσε ο πατέρας της Μάρθας. Σε λίγο φτάνουν καλεσμένοι από την Μάρθα για ένα ποτό το νεαρό ζευγάρι. Η επίσκεψή τους είναι καταλυτική. Θα ξεσπάσει η πιο συγκλονιστική σκηνή που συνέλαβε θεατρικός συγγραφέας : ομολογίες σπαρακτικές και αμετάκλητες, ότι κρυφό τους ένωνε, όποια ψευδαίσθηση τους έτρεφε θα ξεριζωθεί με ανελέητο τρόπο αυτή τη νύχτα. Η αυγή βρίσκει τους ήρωες γυμνούς πληγωμένους αλλά λυτρωμένους.

Πρόκειται για ένα πανούργο, ειρωνικό έργο μιας ανεστραμμένης διαλεκτικής, χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στα κενά, στις σιωπές του και σε όσα δεν μας λέει. Το έργο δε μένει στην παραπλανητικά ρεαλιστική όψη, αλλά πηγαίνει πιο πέρα, δείχνοντας καθαρά τι υπάρχει στην πίσω πλευρά του καθρέφτη ενός ολόκληρου πολιτισμού που ράγισε…

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Παρασκευή: 7/3/2014 ώρα: 21.οο
Παραστάσεις: 8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23, 29, 30

τιμή εισ.:€7,00

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε έγκαιρα στο 698 698 2224

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Προσαρμογή κειμένου: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικό – κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Κατασκευή σκηνικού: Γρηγόρης Καμπούρης – Γιώργος Βύνιος – Σωτήρης Νταουλιάρης
Φωτισμοί – Video: Παντελής Κοντάκης
Μακιγιάζ: Μαρίνα Νταουλιάρη

Παίζουν:

Μάρθα: Βίκυ Παπάζογλου
Τζώρτζ: Δημήτρης Σίδερης
Χάνυ: Μαρία Παπαιωάννου
Νίκ: Γιώργος Πέλλας