Αρχική Ν. Αργολίδος 50 χρόνια συμπληρώνει η ΕΠΣ Αργολίδας

50 χρόνια συμπληρώνει η ΕΠΣ Αργολίδας

‘Ήταν ο Ιούνιος του 1964 όταν το Πρωτοδικείο Ναυπλίου δημοσίευσε την απόφαση ίδρυσης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας , καθώς μέχρι τότε Αργολίδα και Κορινθία συνυπήρχαν σε μια Ένωση, με έδρα την Κόρινθο.
Παράγοντες της εποχής από το Άργος και το Ναύπλιο πήραν την πρωτοβουλία και με τον αναγκαίο αριθμό σωματείων συγκρότησαν την ΕΠΣΑ που αυτή τη χρονιά γιορτάζει τα 50 της χρόνια.
Μισός αιώνας δραστηριότητας που έφερε το ποδόσφαιρο από τη μια ‘άκρη του νομού ως την άλλη, για να αναπτυχθεί το άθλημα, όχι πάντα σε εύκολες συνθήκες.
Πρωταρχικός παράγοντας ανάπτυξης το μεράκι των παραγόντων των ομάδων που από το υστέρημα τους κράτησαν τους συλλόγους όρθιους, ζωντανούς και φτάσαμε στις μέρες μας με την ΕΠΣΑ να αριθμεί τα 80 σωματεία, σε Αργολίδα και Τροιζηνία.
Στα πλαίσια του γιορτασμού των 50 χρόνων η ΕΠΣΑ έχει προγραμματίσει διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις όπως η έκδοση αφίσας, η διοργάνωση διεθνών αγώνων ( ‘όπως τα ματς Εθνικής Ελλάδας κορασίδων Ελλάδας –Τουρκίας 2και 4 Μαρτίου στο Άργος) διάφορα τουρνουά και άλλες παρεμβάσεις μέσα στο 2014.
ΓΙΑ την ΕΠΣ Αργολίδας δεν είναι βασικός στόχος μόνο η διοργάνωση και διεκπεραίωση των πρωταθλημάτων. Βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε βάθος με τα πρωταθλήματα υποδομών, προπονητικά σεμινάρια , ομιλίες σε γονείς και με ότι άλλο χρειάζεται για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών παικτών.
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δραστηριότητες της ΕΠΣΑ, σχετικά με το γιορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης.