Αρχική Ν. Αργολίδος Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Καποδιστριακού...

Σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Καποδιστριακού Δήμου Ναυπλιέων» (video)

Η παρουσίασή του Β1 σταδίου της «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καποδιστριακού Δήμου Ναυπλιέων» έγινε το βράδυ της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Βουλευτικού, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε ειδική συγκέντρωση ενημέρωσης, καταγραφής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων που συγκάλεσε ο Δήμος Ναυπλιέων.
Το θέμα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών και των φορέων της περιοχής.
Το παρουσιασθέν -και υπό διαβούλευση- Β1 στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την καταγραφή, επισκόπηση και ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων, την ανίχνευση των τάσεων και των μελλοντικών προοπτικών και τη διατύπωση της προκαταρκτικής πρότασης χωροταξικής ρύθμισης της περιοχής.
Κατά τη συζήτηση της πρότασης του Β1 Σταδίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος έθεσε για πρώτη φορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης.
Στην κριτική του για την απαράδεκτη καθυστέρηση του έργου, την οποία ο ίδιος έχει αποδώσει «στην παθογένεια και στην ανοχή» εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα.
Η μελέτης για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Ναυπλιέων», θα είναι αναρτημένη από την ερχόμενη Τρίτη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nafplio.gr και θα τεθεί για δύο μήνες σε δημόσια διαβούλευση.
Οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής, με τις απόψεις και τις θέσεις τους, σε συνεργασία με την επιστημονική θεώρηση των μελετητών και την αυξημένη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, καλούνται να συνδιαμορφώσουν την τελική πρόταση.

Δείτε το βίντεο…