Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέος γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Π. Βαλασόπουλος

Νέος γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Π. Βαλασόπουλος

Ύστερα από την παραίτηση του Λάμπρου Μπούκλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνεδρίασε τη Δευτέρα, για να εκλέξει νέο γραμματέα.
“Αν δεν υπάρχει πρόταση από τις άλλες μειοψηφίας, θα προτείνουμε εμείς πρόσωπο» είπε αρχικά (εκ μέρους της παράταξης Δράκου) ο Κώστας Μανδρώνης.
Ο Νίκος Γοντικας είπε ότι «τώρα που έφτασαν τα πράγματα στο τέλος και επιβεβαιωνόμαστε ότι ομονοείτε, συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση, και τώρα θα γίνει και ο γάμος για να κατεβείτε στις εκλογές, πρέπει να τα βρείτε και να κατεβάσετε κοινό υποψήφιο». Μετά, είπε ότι «η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεπής δεν θα προτείνει κανέναν υποψήφιο για τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, διότι είναι διακοσμητικός ο ρόλος».
Ο Νίκος Πατσαρίνος επαίνεσε τη στάση του κ. Μπούκλη «που έδειξε ότι σε βασικά ζητήματα όπως τη διαχείριση των απορριμμάτων η πλειοψηφία δεν στάθηκε στο ύψος της». Είπε δε ότι η θέση αυτή δεν διεκδικείτε από την παράταξη του.
Μετά, ο Κώστας Μανδρώνης είπε ότι «ομόφωνα προτείνουν τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο».
Άλλη υποψηφιότητα δεν υπήρξε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι έκπληκτος άκουσε τον Νίκο Πατσαρίνο να επιβραβεύει τη στάση του κ. Μπούκλη, «ταυτίζοντας τη θέση του με το πρόβλημα της πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτές οι στάσεις θεωρώ είναι εξαιρετικά απολιτικές, έχουν να κάνουν με προσωπική ίντριγκα και τίποτα παραπάνω. Δεν μπορεί να είναι πολιτική αυτό. Η στάση του κ. Μπούκλη είναι μια εξαιρετικά λαϊκιστική τακτική».
Αρχικά, εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Βαλασόπουλου από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Απόντες ήταν οι Δράκος, Σωτηρόπουλος, Φαρλέκας, Κανελλάκης, Αδαμόπουλος, Σταθόπουλος, Στέρπη, Σούκουλη, Κέζας, Γόντικας, Γούργαρης (απείχαν οι δύο του ΚΚΕ) και Μπούκλης.

Στην τελική ψηφοφορία, ψήφισαν 32 παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι, έγκυρα ήταν τα 31, άκυρο ήταν 1. Ο Π. Βαλασόπουλος έλαβε 19 ψηφοδέλτια και λευκά ήταν 12.
Κατά συνέπεια, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά 37, όλα ήταν έγκυρα. Έλαβε 25 ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος. Απόντες ήταν οι Κωτσόπουλος, Μπούκλης, Καραχάλιος, Καραχοτζίτης, Βραχνός, Λαπαθιώτη, Δράκος, Σωτηρόπουλος, Κανελλάκης, Αδαμόπουλος, Σταθόπουλος, Στέρπη και Κέζας.

Χρειάστηκε να γίνει και τρίτη ψηφοφορία για να εκλεγεί ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.