Αρχική Ν. Κορινθίας Γιώργος Δέδες: «Λατομείο στην περιοχή Στεφανίου – Αγιονορίου δεν θα γίνει»...

Γιώργος Δέδες: «Λατομείο στην περιοχή Στεφανίου – Αγιονορίου δεν θα γίνει» (video)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε την περιοχή του Στεφανίου και ανακοίνωσε παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Στεφανίου, κ. Μπαλάφα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγιονορίου, κ. Καλλιμάνη και των συγκεντρωμένων κατοίκων των παραπάνω περιοχών, τη θετική εξέλιξη σχετικά με την καταρχήν πρόταση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη Συμπληρωματική Μελέτη Περιβαντολογικών Επιπτώσεων για το έργο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου– Πατρών (για τη δημιουργία λατομικής θέσης στην περιοχή του Στεφανίου – Αγιονορίου), τονίζοντας πως λατομείο στην περιοχή δεν θα γίνει.

Ο κ. Δέδες, υπενθύμισε πως μετά από εισήγησή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, είχαν συνταχθεί με το αίτημα των κατοίκων και της επιτροπής τους, ενάντια στη δημιουργία του λατομείου και ενημέρωσε για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και οδήγησαν στην απόρριψη της συγκεκριμένης λατομικής θέσης. Συγκεκριμένα, υπήρξε επίμονη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Δέδες αρχικά συνοδευόμενος από το Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χ. Δήμα, που στήριξε την προσπάθεια αυτή, συναντήθηκε με τον Υπουργό, κ. Μανιάτη, ενώ στη συνέχεια, σε διαδοχικές συναντήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επαφές με στελέχη της ειδικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, νέος φάκελος, με βάση τα συμφωνηθέντα, που πλέον καταργεί τη λατομική θέση στην περιοχή Στεφανίου – Αγιονορίου. (Επίσης, με την ίδια εισήγηση καταργείται και η θέση του λατομείου στην περιοχή Πιτσά Ξυλοκάστρου.)

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου, κατατίθεται εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σχετικά με την άμεση χρηματοδότηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Στεφάνι – Μυκήνες» (Τμήμα έως τα όρια του Νομού ), με προϋπολογισμό 250.000,00 ευρώ.

Οι θετικές εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη για την συμβολή του στο αποτέλεσμα και την άμεση ενημέρωσή τους.