Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο εκλεκτός της “γαλάζιας” βάσης στην Πελοπόννησο;

Ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο εκλεκτός της “γαλάζιας” βάσης στην Πελοπόννησο;

Πληθαίνουν οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα που θέλουν τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο, να εμπλέκεται με την ενεργό πολιτική και συγκεκριμένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενόψει των εκλογών της 25ης Μαΐου. Οι σχετικές κινήσεις γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ν.Δ. να κερδίσει τη δύσκολη -και ιδιαίτερα σημειολογική για πολλούς λόγους- Περιφέρεια της Πελοποννήσου, την οποία έχασε στις προηγούμενες εκλογές με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου.

Το «γαλάζιο» επιτελείο έχει ριχτεί πυρετωδώς στη μάχη, αναζητώντας τα πιο κατάλληλα στελέχη που θα συσπειρώσουν την παράταξη και θα αμβλύνουν τις εσωτερικές έριδες που έχουν ξεσπάσει στον Μοριά. Πάνω στη βάση αυτή υπάρχουν προχωρημένες σκέψεις να ενεργοποιηθεί ξανά πολιτικά ο 60χρονος σήμερα Στυλιανός Στασινόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Αλώνια της Μεσσηνίας, ενώ ολόκληρη η διαδρομή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γενέτειρά του.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Το ρεπορτάζ λέει ότι η Ν.Δ., αφού πέρασε από σαράντα κύματα και εξέτασε διάφορες περιπτώσεις «γαλάζιων» στελεχών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει καταλήξει πλέον στη στήριξη του «γαλάζιου» πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη. Οι αντιδράσεις ωστόσο για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα απαιτούν λεπτούς, προσεκτικούς χειρισμούς, αφού μερίδα της κομματικής βάσης εξακολουθεί να μη βλέπει με θετικό μάτι τον Αρκά πολιτικό. Η ερμηνεία της συγκεκριμένης στάσης από τη… βαθιά Ν.Δ. βασίζεται στο γεγονός ότι ο Πέτρος Τατούλης το 2010 είχε στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν ξεχνιέται από τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στο ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή είχε ασκήσει έντονη κριτική και ουσιαστικά είχε απειλήσει να γκρεμίσει από την εξουσία την τότε κυβέρνηση.
Με δεδομένο αυτό το πρόβλημα, οι επιτελείς του Μαξίμου επιθυμούν να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια με ανθρώπους που δεν έχουν «βαρίδια» και διατηρούν ακέραιη την απήχησή τους στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες απευθύνονται.

Τέτοιο πρόσωπο θεωρείται πως είναι ο Στέλιος Στασινόπουλος, καθώς η επαγγελματική του διαδρομή, σε συνδυασμό με τα γνωστά «γαλάζια» αισθήματά του τον αναδεικνύουν ως την καλύτερη δυνατή λύση για αντιπεριφερειάρχη στον νομό του, τη Μεσσηνία.

Ο φόβος εξάλλου να «λοξοδρομήσουν» από την υποψηφιότητα Τατούλη στελέχη που είχαν στηρίξει τον Δ. Δράκο στις προηγούμενες εκλογές, λόγω της πόλωσης που υπήρξε πριν από τέσσερα χρόνια, επιβάλλει ένα δυνατό πρόσωπο από τον νομό, που θα ενώσει και δεν θα διχάσει την Κεντροδεξιά.

Το παρελθόν του κυρίου Στασινόπουλου περιέχει τις ανάλογες περγαμηνές, καθώς ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά από πρόεδρος του χωριού του και ανέβηκε σταδιακά στην κλίμακα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού εξελέγη μέχρι και δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα, δείχνοντας διαχρονικά έναν ζήλο για τον τόπο όπου μεγάλωσε. Μια πιθανή υποψηφιότητά του ως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας εκτιμάται ότι θα ενώσει τους τοπικούς εκλογείς, ενώ στα υπέρ του θεωρείται πως, παρά την κεντροδεξιά ταυτότητά του, χαίρει της εκτίμησης ευρύτερων δυνάμεων -κάτι που έχει φανεί από το γεγονός ότι εδώ και 26 χρόνια από τότε που ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα κοινά έρχεται πάντα ψηλά στις προτιμήσεις των συμπολιτών του.

ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

Ο Στ. Στασινόπουλος, λένε οι καλά γνωρίζοντες τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού, αποτελεί μια καλή επιλογή και για έναν ακόμη λόγο: Η μέχρι τώρα πορεία του δεν είναι κομματική, αλλά επαγγελματική. Τελειώνοντας το Οικονομικό της Νομικής, άρχισε να ασκεί κατευθείαν το επάγγελμά του, περνώντας από όλες τις βαθμίδες των οικονομικών υπηρεσιών και υπηρετώντας για πολλά χρόνια την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ανθρωπος χαμηλών τόνων και πολύ εργατικός, ανέλαβε με πρωτοβουλία του Αντ. Σαμαρά τον περασμένο Αύγουστο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη, ως αναγνώριση της προσφοράς του. Οι περγαμηνές από το παρελθόν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η μέχρι τώρα θητεία του έχει καταγράψει θετικά δείγματα γραφής σε ένα πόστο όπου έχει πολλή και δύσκολη δουλειά να κάνει, αφού τα οικονομικά εγκλήματα είναι πλέον στο καθημερινό ρεπορτάζ. Ο πρωθυπουργός, λένε οι πληροφορίες των «Π» από τη Μεσσηνία, δεν επέλεξε τυχαία τον συγκεκριμένο άνθρωπο, καθώς γνωρίζει όχι μόνο την επαγγελματική του κατάρτιση, αλλά και το ήθος του, αφού συνδέεται με προσωπική φιλία μαζί του από τα πρώτα χρόνια που κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής.

Who is who

Ο Στυλιανός Στασινόπουλος γεννήθηκε στα Αλώνια Μεσσηνίας το 1954. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εφοριακός και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στο ΣΔΟΕ. Ανάμεσα στις υπηρεσίες όπου υπηρέτησε ήταν οι Εφορίες Καλαμάτας, Μεσσήνης, Μελιγαλά και Α’ Πειραιά, ενώ υπήρξε και προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης ΣΔΟΕ Καλαμάτας. Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό ως ενεργό στέλεχος, ενώ η αγάπη του για τη Μεσσηνία τον οδήγησε να ασχοληθεί από την αρχή της σταδιοδρομίας του, το 1990, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξελέγη δύο φορές πρόεδρος του χωριού του με την καθολική ψήφο των συγχωριανών του, ενώ μετέπειτα, με τους καποδιστριακούς δήμους, εξελέγη δύο φορές δημοτικός σύμβουλος και στις τελευταίες εκλογές, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αθανασία Κλουφέτου και έχει τέσσερα παιδιά, ενώ όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά λένε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερα ισχυρές αξίες

Του Χάρη Παπαβασιλείου, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ