Αρχική Ν. Αργολίδος Στο δυναμικό του Δημήτρη Κωστούρου και η Πόπη Καλκούνου

Στο δυναμικό του Δημήτρη Κωστούρου και η Πόπη Καλκούνου

Ένα ακόμα δυνατό όνομα συμπορεύεται με τον Δημήτρη Κωστούρο, η βιτρίνα που όλοι έλεγαν ότι χρειαζόταν στο ψηφοδέλτιο του, άνθρωποι με ποιότητα και έχοντας κολλήσει πολλά ένσημα στον πολιτισμό ο ένας μετά τον άλλο προσχωρούν στον συνδυασμό του Δημάρχου Ναυπλιέων όπως η κυρία Καλκούνου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Πόπη Καλκούνου γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα με καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της το Ναύπλιο (Ισμήνη Μηλιώτη) και του πατέρα της τον Βόλο. Τελείωσε τις βασικές της σπουδές στην Αθήνα, στην ελληνογαλλική σχολή Άγιος Ιωσήφ και συνέχισε στον τομέα της γαλλικής γλώσσας όπου απέκτησε το δίπλωμα Sorbonne ΙΙ Litteraire.

Παντρεύτηκε το 1976 τον Κωνσταντίνο Καλκούνο και από τότε ζει μόνιμα στο Ναύπλιο. Απέκτησε έναν γιο που σήμερα ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Το 1980 προσλαμβάνεται στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό ΄Ιδρυμα και αναλαμβάνει στη συνέχεια την ευθύνη των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και του γενικότερου σχεδιασμού και υλοποίησής τους.

Το 1989 αναλαμβάνει την οργάνωση και λειτουργία του Μουσείου Παιδικής Ηλικίας “ΣΤΑΘΜΟΣ” όπου τα παιδιά της πόλης μας και της γύρω περιοχής παρακολουθούσαν κύκλους εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το 1990 το ΠΛΙ της αναθέτει έναν κύκλο εκπαιδευτικών ξεναγήσεων με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και με αποδέκτες παιδιά και νέους του Δήμου μας αλλά και το νεανικό κοινό επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα. Το εν λόγω πρόγραμμα το έχουν παρακολουθήσει γύρω στα 40.000 παιδιά και νέοι από το έτος 1993 μέχρι σήμερα.

έχει συμμετάσχει σε παιδαγωγικά και μουσειολογικά σεμινάρια καθώς και σε συνέδρια για την πολιτιστική κληρονομιά στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Αποτέλεσε ενεργό μέλος, για λογαριασμό του ΠΛΙ και του Υπουργείου Πολιτισμού, της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ : Εκπαίδευση και Πολιτισμός.

Συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με μουσεία και φορείς πολιτισμού για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Είχε συνεχή συνεργασία με τις σχολικές διευθύνσεις- πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια- του Νομού Αργολίδας, καθώς και με πολλά σχολεία της επικράτειας, ασκώντας ρόλο συμβουλευτικό.

Ρόλο συμβουλευτικό άσκησε και σε θέματα μουσειοπαιδαγωγικής στη Διεύθυνση Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τα έτη 2001-2008 υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μουσείων.

Το 2008 συμμετείχε ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Ναυπλιέων και σήμερα αποτελεί ενεργό μέλος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ του Δήμου Ναυπλιέων.

Από το 2013 είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ.

ΔΗΛΩΣΗ

της ΠΟΠΗΣ ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δημοτική Παράταξη: “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.”

Η συμμετοχή μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό: “Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα.” είναι το αποτέλεσμα μιας ώριμης απόφασης να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, που με την εμπιστοσύνη του, μου δίνει την ευκαιρία να καταθέσω στην πόλη, όπου ζω και πορεύομαι, γνώσεις και εμπειρία για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όλων μας.

Γιατί πολιτισμός είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, μιας πόλης αντάξιας των οραμάτων που έχουν οι δημότες της.