Αρχική Χωρίς κατηγορία Αρνήθηκε μέσω… facebook την υποψηφιότητα ο Γιάννης Πανούσης

Αρνήθηκε μέσω… facebook την υποψηφιότητα ο Γιάννης Πανούσης

Τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να διεκδικεί την περιφέρεια της Πελοποννήσου έβαλε μέσα απο τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γιάννης Πανούσης, είδηση που προφανώς έχει προκαλέσει ευφορία στην Εθνάρχου Μακαρίου. Η τοποθέτηση του κυρίου Πανούση εμπεριέχει θα έλεγε κανείς και αιχμές αφού μιλά για κομματικές επιλογές που προεξοφλούν εντυπώσεις και δημοσκοπήσεις αλλά και για μια ανατροπή που δεν θα ήταν δυνατόν να επέλθει ακόμα και με την εκλογή του.

Η δήλωση του Γιάννη Πανούση

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους, τους ενεργούς πολίτες, τους εκπροσώπους φορέων και θεσμών που μου πρότειναν, με ιδιαίτερη ζέση, να θέσω υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους αυτούς που ενώ ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα από τη ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι με εμπιστεύονται για αυτή τη θέση.
Οι επιλογές των κομμάτων και η «επένδυσή» τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους προεξόφλησης εντυπώσεων και δημοσκοπήσεων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, (παρά το γεγονός ότι – κατά τη γνώμη μου – αυτή η νοοτροπία έχει συμβάλλει στην απαξίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, δυστυχώς στο σύνολό του, επί δικαίων και αδίκων) καθιστούν τη δική μου υποψηφιότητα, υπό αυτούς τους όρους, «πολιτικά ου-τοπική». Ακόμα και η ενδεχόμενη εκλογή μου δεν θα απηχούσε μια γενική ανατροπή του παλαιού σκηνικού, στην οποία προσβλέπω από την πρώτη στιγμή που εισήλθα στην πολιτική και την οποία υπηρετώ σταθερά υπό την ηγεσία του Φώτη Κουβέλη.
Ούτε η Κυβερνώσα Αριστερά αλλά ούτε η όποια διακομματική συνεννόηση μπορούν να αλλάξουν το αρνητικό στην κοινή γνώμη κλίμα, εάν συνεχίζουν να προσεγγίζουν τους θεσμούς με τη λογική των ποσοτικών αριθμητικών συσχετισμών.
Συνεπώς με βάση τις αρχές μου και τη μέχρι σήμερα προσωπική, οικογενειακή και ακαδημαϊκή μου πορεία, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να μη δεχθώ τις τόσο ευγενικές και ανιδιοτελείς προτάσεις όλων.
Είμαι βέβαιος ότι θα ξανασυναντηθούμε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και την Αριστερά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Πνευματικού -Παπαγεωργίου στο Δημαρχείο Κορίνθου
Επόμενο άρθροΑυτοψία Πνευματικού – Υπηρεσιών στον σταθμό του ΟΣΕ (video)