Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Βρέθηκαν οι δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη

Μεσσηνία: Βρέθηκαν οι δολοφόνο του Αρχιμανδρίτη

Δράστες είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός και ένας 18χρονος ημεδαπός, οι οποίοι
ομολόγησαν την πράξη τους
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης

Ασφαλείας Καλαμάτας, υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού

ιερωμένου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές (16.2.2014) το πρωί, με

τραύματα στο κεφάλι, εντός της οικίας του στη Χώρα Μεσσηνίας.

Δράστες είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας και ένας 18χρονος

ημεδαπός, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν χθες

(17.2.2014) το βράδυ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για

ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δυο δράστες αφού μετέβησαν στην οικία

του 54χρονου, τις βραδινές ώρες της 15/16.2.2014, μετά από διαπληκτισμό,

αρχικά τον τραυμάτισαν με χρήση αντικειμένου στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια

με τη χρήση ενδύματος του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ερεύνησαν τους χώρους

της οικίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί αν έχει αφαιρεθεί

κάτι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική

έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση

Ασφαλείας Καλαμάτας.

Το ρεπορτάζ

Συγκλονισμένη είναι από προχθες το πρωί η κοινωνία της Χώρας και της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας από την άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου μέσα στο σπίτι του από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.
Ο 54χρονος αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκε νεκρός μέσα στην κουζίνα του σπιτιού του λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί από κάτοικο της περιοχής, ο όποιος όπως και άλλοι συντοπίτες του ανησύχησαν, καθώς δεν είχε πάει στην εκκλησία το πρωί.
Ο άτυχος αρχιμανδρίτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα και τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, θανατηφόρο ήταν το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο πίσω από το δεξί αυτί. Η αριστερή πλευρά του προσώπου του ήταν άγρια χτυπημένη. Μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής θα εκτιμηθεί αν αυτό είναι αποτέλεσμα της πτώσης του στο πάτωμα ή έγινε από το δράστη με βαρύ αντικείμενο. Το σπίτι στο εσωτερικό του ήταν εμφανώς αναστατωμένο, ενώ δεν είχε σημάδια παραβίασης, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι ο άτυχος αρχιμανδρίτης γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες και τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του.
Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο μοναστήρι του Αγίου Δημήτριου χθες το πρωί, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους ενορίτες του και έτσι μετά από λίγη ώρα, γύρω στις 9 το πρωί, ο νεωκόρος του ναού πήγε στο σπίτι του με ένα ακόμη άτομο για να δει τι συμβαίνει και εκεί τον βρήκε μέσα στα αίματα στην κουζίνα του σπιτιού. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες του ΑΤ Γαργαλιάνων έφτασαν στο σημείο αποκλείοντας το χώρο και αρχίζοντας παράλληλα έρευνες σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας. Λίγο μετά το μεσημέρι στο σημείο έφτασε και ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου και εξέτασε τον χώρο. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αργά χθες το απόγευμα είχαν γίνει αρκετές προσαγωγές κυρίως αλλοδαπών ατόμων που ζουν τόσο στην Χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί προσπαθούν καταρχήν να προσδιορίσουν το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.
Ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαχαρόπουλος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο στην ευρύτερη περιοχή και γενικά στην Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και τον χαρακτήριζε η καλοσύνη του. Οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι γείτονές του είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως έγινε αυτό το κακό. Ολοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, για ένα άνθρωπο καλοσυνάτο που πάντα βοηθούσε και συμπαραστεκόταν στον συνάνθρωπό του, ενώ είχε αφοσιωθεί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου το οποίο συντηρούσε και φρόντιζε με πολλή αγάπη και κόπο.
Χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, θείος του άτυχου αρχιμανδρίτη, συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του μας είπε ότι το έμαθε χθες το πρωί από την εγγονή του, καθώς η δολοφονία του μαθεύτηκε γρήγορα. “Ηταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους μας, βοηθούσε όλους όσους μπορούσε, αλλοδαπούς, φτωχούς, τους πάντες. Δεν είχε κακία με κανένα”.
Η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου που το σπίτι της είναι σε κοντινή απόσταση, σημείωσε ότι τελευταία φορά τον είδαν το Σάββατο το απόγευμα που είχε ένα μνημόσυνο και μάλιστα είχε καθίσει και στο τραπέζι. Χθες το πρωί επειδή δεν πήγε στην εκκλησία, ανησύχησαν και τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του. “Τέτοια ψυχή δεν υπήρχε άλλη” μας είπε φανερά συγκινημένη. “Ηταν γλυκόλογος, καλοσυνάτος, βοηθούσε τον κόσμο και τα λόγια του πάντα ήταν σωστά”.