Αρχική Ν. Κορινθίας Με τον Βλάσση Τσιώτο η Ανανεωτική Κίνηση Ξυλοκάστρου

Με τον Βλάσση Τσιώτο η Ανανεωτική Κίνηση Ξυλοκάστρου

Η διακήρυξη της Ανανεωτικής συνεργασίας Ξυλοκάστρου

Φίλοι και φίλες, δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,
Ζώντας πια σε δύσκολους καιρούς και βιώνοντας όλοι τις συνέπειες της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας, καλούμαστε σε λίγο καιρό να επιλέξουμε αυτούς που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας στη νέα πραγματικότητα. Νομίζουμε πως ήρθε η στιγμή, ο καθένας από εμάς να σκεφτεί το αυτονόητο: που και πώς θα βαδίσουμε. Νιώσαμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για αυτή την προσπάθειά μας.
Ο νέος δημοτικός συνδυασμός «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχει σαν βασικό στόχο να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις αδρανείς δυνάμεις του δήμου μας ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε τον πανέμορφο τόπο μας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της περιοχής μας είναι ΕΥΘΥΝΗ όλων μας. Στις σύγχρονες κοινωνίες οι στόχοι και οι αποφάσεις δεν διαμορφώνονται από αυθεντίες. Δομούνται και μορφοποιούνται μέσα από μεγάλες ομάδες ενεργών πολιτών. Οι εποχές που μικρές μειοψηφίες οδηγούσαν διαιρεμένες πλειοψηφίες έχουν πια παρέλθει. Είναι καιρός μέσα από συλλογική προσπάθεια και ευρύτερες ακομμάτιστες συνεργασίες να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του Δήμου μας.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
Είμαστε μια ομάδα δημοτών που συγκροτήθηκε από τις απαιτήσεις των καιρών και έχει σαν βασικό στόχο την αφύπνιση, ενεργοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών μας για τα θέματα που τους αφορούν. Δεν μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τη νοοτροπία στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε αλλάζοντας τη νοοτροπία στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στο χωριό μας, στο Δήμο μας. Το τρίπτυχο διαφάνεια – συμμετοχή – σύνθεση θα αποτελέσει βασικό οδηγό της μελλοντικής πορείας μας.
Είμαστε μια ομάδα δημοτών που ενώθηκαν δημιουργώντας έναν υγιή οργανισμό χωρίς κομματικά χρίσματα (κρυφά ή φανερά), χωρίς δακτυλίδια και βραχιόλια διαδοχής, χωρίς συναλλαγές με κομματάρχες οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να περιφέρουν το σακούλι με τις ψήφους μας και να παζαρεύουν με αυτές νιώθοντας υπερήφανοι.
Είμαστε δημότες με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικές διαδρομές, που μας ενώνει όμως η αγανάκτηση για το συγκεντρωτικό και προσωποπαγές μοντέλο αυτοδιοίκησης που προβάλλεται ως μονόδρομος μέχρι σήμερα.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ:
Σε όσους θέλουν να πάψει πια ο ιδιότυπος δημοτικός διχασμός που ταλαιπωρεί τον Δήμο μας.
Σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κομματικός εναγκαλισμός μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στον τόπο μας.
Σε όσους θέλουν η συνένωση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να αποκτήσει πια περιεχόμενο και να μην μείνει πάλι στα χαρτιά.
Σε όλους όσοι, βιώνοντας τις συνέπειες του μνημονίου που ταλανίζουν τη χώρα μας, έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκτός από τη διεκδίκηση των πόρων που μας αναλογούν, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να χρηματοδοτήσουμε τη δημιουργική ανάπτυξη του Δήμου μας.
Σε όσους βαρέθηκαν να «ιδιωτεύουν», δίνοντας τα κλειδιά εν λευκώ σε επίδοξους σωτήρες. Όλους αυτούς, τους θέλουμε δίπλα μας συμπαραστάτες και συναγωνιστές μας.
Σε όλους τους νέους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες που θέλουν επιτέλους να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στον παραγωγικό σχεδιασμό του δήμου.
Σε όσους από τους δημότες έχουν ιδέες, προτάσεις τις οποίες θέλουν να μοιραστούν και να παλέψουν για αυτές.
Σε όλους όσοι πιστεύουν ότι πρέπει τιμώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν να γυρίσουμε πια σελίδα σχεδιάζοντας το μέλλον με φρέσκιες ιδέες και πρόσωπα.
Δεν θα υποσχεθούμε πως έχουμε τους μαγικούς τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν έχουμε σπουδάσει σε καμία σχολή Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών! Δεν ισχυριζόμαστε πως κομίζουμε τη σοφία στον Δήμο μας. Αυτό που μπορούμε όμως να εγγυηθούμε είναι πως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με επιμονή, ήθος και εργατικότητα, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που θα μας δείξετε.
Θα πρέπει μέσα από αλληλοσυνεννόηση και σωστό αναπτυξιακό σχεδιασμό, να προβάλλουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που τόσο καιρό έχουν αφεθεί στην τύχη τους, πορευόμενα με … ‘αυτόματο πιλότο’.
Αγαπητοί συμπολίτες, στη δύσκολη αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Επιθυμούμε και θα το πετύχουμε, να συνδυάσουμε την εμπειρία και τη γνώση με τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα. Για να καταφέρουμε όμως αυτό που εμείς ονομάζουμε «επανάσταση της λογικής» σας θέλουμε όλους δίπλα μας συμμέτοχους και όχι απλούς ψηφοφόρους. Άλλωστε ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.

ΒΛΑΣΗΣ ΧΡ. ΤΣΙΩΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ