Αρχική Ν. Λακωνίας Στο ΕΣΠΑ το έργο «Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχωδών Πρανών Κάστρου Μονεμβασίας» Προϋπολογισμού...

Στο ΕΣΠΑ το έργο «Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχωδών Πρανών Κάστρου Μονεμβασίας» Προϋπολογισμού 2.500.000,00€

Υπογράφηκε στις 24 Ιανουαρίου από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η απόφαση ένταξης χρηματοδότησης της πράξης «Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχωδών Πρανών Κάστρου Μονεμβασίας» στον άξονα προτεραιότητας 8 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου του Ε.Π Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μονεμβασίας.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ, αφορά στη λήψη μέτρων και την πρόληψη κινδύνων στο Κάστρο Μονεμβασία, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος καταπτώσεων από αποκολλήσεις βράχων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:
1. Καθαιρέσεις επισφαλών τεμάχων συνολικού όγκου 1.500κ.μ
2. Κατασκευές λιθοδομών για τη στήριξη μεγάλων τεμάχων.
3. Αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμάχων, θα αγκυρωθούν 55 τεμάχια με συνολικό όγκο 1.975,50κ.μ
4. Τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζαείναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω από κατοικίες.
5. Κατασκευή – Τοποθέτηση βραχοπαγίδων.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη κα Ντία Τζανετέα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και ομοίως όλους όσους συνέδραμαν στη μελέτη προώθηση και ένταξη του εν λόγω έργου.