Αρχική Ν. Κορινθίας Επιτυχημένη η Οργανωτική Συνέλευση της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας

Επιτυχημένη η Οργανωτική Συνέλευση της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/01) το πρωί (11:00) η Οργανωτική Συνέλευση της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας.
Σε μια γεμάτη αίθουσα από δημότες όλων των δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων Βέλου-Βόχας, οι εισηγητές Αντώνης Πρεντάκης, Λεωνίδας Στεργιόπουλος και Σούλα Μπιτσάκου ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις της δημοτικής παράταξης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
«Ο Δήμος είναι μικρός και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι. Είμαστε μια ομάδα πολιτών που εκφραζόμαστε πολιτικά από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλους δημοκρατικούς χώρους καθώς και ανένταχτοι πολίτες που αντιστρατεύονται την πολιτική των μνημονίων και τις συνέπειές της», είπε ο Αντώνης Πρεντάκης στην αρχή της εισήγησής του, ενώ αργότερα τόνισε δίνοντας το πολιτικό στίγμα της νέας παράταξης «Εμείς θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση με την πραγματική σημασία της λέξης. Με τον Πολίτη στο επίκεντρο, να συμμετέχει, να αποφασίζει και να ελέγχει τους Δημοτικούς άρχοντες. Μια Αυτοδιοίκηση που θα έχει στο επίκεντρο τη Δημοκρατία, το δημοκρατικό έλεγχο, την Αλληλεγγύη και την Ανάπτυξη. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, της Αυτοδιαχείρισης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».
Ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος που πήρε το λόγο στη συνέχεια, σκιαγράφησε την κατάσταση του δήμου Βέλου-Βόχας τη δεδομένη στιγμή καταλήγοντας «Δεν υποσχόμαστε την αυτόματη επίλυση των προβλημάτων. Οι λύσεις υπάρχουν στη συμμετοχή των πολιτών και όχι στις χαρισματικές ικανότητες κάποιων «σωτήρων». Η δέσμευσή μας είναι ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων αυτών. Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών, στη δύναμη που έχουμε όλοι μας να βρίσκουμε απαντήσεις στα προβλήματα μέσα από δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες χωρίς δογματισμούς ή προαποφασισμένες «λύσεις».
Η Σούλα Μπιτσάκου τέλος αναφέρθηκε στα οργανωτικά της παράταξης υπογραμμίζοντας «Η διαδικασία επιλογής του υποψήφιου Δήμαρχου προτείνουμε να γίνει σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, με ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα μέλη της παράταξης. Ποια είναι τα μέλη της παράταξης; Όλοι όσοι συμφωνούν με τη διακήρυξη που δημοσιεύτηκε και έχουν δηλώσει ενυπόγραφα τη συμμετοχή τους στην παράταξη».
(Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις εισηγήσεις στο blog της παράταξης: http://enorizopar.wordpress.com )
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους δημότες, οι οποίοι με εύστοχες ερωτήσεις – οι οποίες απαντήθηκαν στο σύνολό τους- αλλά και καίριες τοποθετήσεις συνέβαλαν σε έναν γόνιμο κι εποικοδομητικό διάλογο μέσα από τον οποίο γεννήθηκε και επίσημα η ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ.

Η ΕΝ.ΡΙ.ΠΑΡ. θα συνεχίσει τις επαφές με τους δημότες και μέσα από διάλογο και γόνιμες αντιπαραθέσεις θα οδηγηθεί μέσα στο πρώτο 15/νθήμερο του Φεβρουαρίου σε εκλογές που θα αναδείξουν τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου.