Αρχική Ν. Μεσσηνίας Π. Νίκας: Δεν κινδυνεύουν οι δήμοι της Πελοποννήσου με απολύσεις

Π. Νίκας: Δεν κινδυνεύουν οι δήμοι της Πελοποννήσου με απολύσεις

Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος» σε υπερχρεωμένους Δήμους, αποκαλύπτοντας κατάλογο 17 Δήμων, με πρώτο στη λίστα εκείνον της Καλαμαριάς, του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.

Ακολουθούν ο Δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι Δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο Δήμος Γόρτυνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι Δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου. Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα περιλαμβάνονται επίσης οι Δήμοι Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα».

Χωρίς να υπάρχει σε καμία περίπτωση φιλοκατήγορη διάθεση απέναντι στους Δήμους αυτούς και τη διαχρονική τους πορεία, είναι σαφές πλέον ότι η διασφάλιση της εργασίας των υπαλλήλων βρίσκεται σε άμεση συνάφεια με την οικονομική βιωσιμότητα των Δήμων.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι σε κανένα Δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, επομένως προς το παρόν δεν υφίσταται κίνδυνος για το προσωπικό.

Επιπλέον, όπως έχει άλλωστε τονισθεί κατ’ επανάληψη από τον ίδιο, η κινητικότητα του προσωπικού από Δήμους όπου αυτό πλεονάζει προς Δήμους που έχουν ανάγκη, αποτελεί αναγκαιότητα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.