Αρχική Χωρίς κατηγορία Ολοκληρώνεται η μελέτη αναγνώρισης των ιαματικών λουτρών Ωραίας Ελένης

Ολοκληρώνεται η μελέτη αναγνώρισης των ιαματικών λουτρών Ωραίας Ελένης

Μια σημαντική ενότητα τουριστικής αναβάθμισης, εκτός των άλλων, που χρήζει ιδιαίτερης προβολής, αποτελεί ο τουρισμός με επίκεντρο τις ιαματικές πηγές. Ο Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων έχει τη τύχη να βρίσκεται στα διοικητικά του όρια, στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού, η πηγή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Με αφετηρία την ιστορικότητα της περιοχής και με οδηγό την διάθεση του Δήμου Κορινθίων για την αξιοποίηση τής παραπάνω πηγής, την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου του 2014, επισκέφθηκε γι΄ αυτό το σκοπό τη Θεσσαλονίκη, ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής και μέλος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Πέτρος Λέκκας.
Σκοπός της επίσκεψης του, που πραγματοποιήθηκε με εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, ήταν η ολοκλήρωση του φακέλου που αφορά τη μελέτη αναγνώρισης της Ιαματικής Πηγής της Ωραίας Ελένης. Ως βασική προϋπόθεση για την αξιοποίηση της, είναι η αναγνώριση και πιστοποίηση των υδάτων της, ως φυσικός ιαματικός πόρος. Για την ολοκλήρωση του φακέλου απομένει η ιατρική γνωμάτευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Ο παραπάνω εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος που έχει την ευθύνη της όλης διαδικασίας, είναι αισιόδοξος και χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή που εδώ και χρόνια, αποτελεί αίτημα των κατοίκων των Λουτρών της Ωραίας Ελένης αλλά και του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.