Αρχική Ν. Αρκαδίας Στις 8 Ιανουαρίου ορίστηκε η δίκη του Νίκου Γόντικα (video)

Στις 8 Ιανουαρίου ορίστηκε η δίκη του Νίκου Γόντικα (video)

Αιτία.. η απεργιακές κινητοποιήσεις των μελών του ΠΑΜΕ.

Η τομεακή επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της Αρκαδίας, εργαζομένους και λαϊκά στρώματα την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ, Νίκου Γόντικα. Η δίωξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος και αφορούσε τη συνδικαλιστική δράση στελεχών του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρίπολης, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, είναι η μοναδική σε όλη τη χώρα που προχώρησε την υπόθεση στα δικαστήρια. Έτσι λοιπόν, η δίκη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2014, ενώ μια μέρα πριν την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 πμ, στα δικαστήρια Τρίπολης, θα γίνει μαζική παράσταση στην εισαγγελία. Αφορμή για την δίωξη είναι η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου 2010 στα πλαίσια πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, επιστάτη-φύλακα στο σχολικό συγκρότημα, που τελικά δικαιώθηκε ακόμα και από τα δικαστήρια που σήμερα δικάζουν αγωνιστές. Τη συγκεκριμένη απόλυση είχαν καταγγείλει οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, καθώς και δεκάδες εργατικά σωματεία.
Ο Νίκος Γόντικας διώκεται με κατηγορίες αστήρικτες και κατασκευασμένες καταγγέλλουν τα μέλη του ΚΚΕ. Όπως λέει το κατηγορητήριο, ο εν λόγω κύριος, «προΐστατο του ΠΑΜΕ» (λες και το ΠΑΜΕ είναι κάποια εγκληματική οργάνωση και ο Γόντικας είναι ο αρχηγός του) καθώς επίσης, όπως λέει και πάλι το κατηγορητήριο, ασκήθηκε λεκτική και σωματική βία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πράγμα που διαψεύδεται από τις μοναδικές καταθέσεις των τότε διευθυντών του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου.
Τελικά ποινικοποιείται μια απλή διαμαρτυρία εργαζομένων για απόλυση, και μάλιστα ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στελέχη του και τα μέλη του, όπως και άλλοι αγωνιστές, συνέβαλαν ως όφειλαν στην μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης. Καλούν λοιπόν όλον τον κόσμο να επιβάλει την απόσυρση της δίωξης και να απαιτήσει να μπει στο αρχείο η υπόθεση. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπορούν να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι διώξεις των πρωτοπόρων κομμουνιστών είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό.