Αρχική Χωρίς κατηγορία ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ενορχηστρωμένη η Φίμωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ενορχηστρωμένη η Φίμωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αντιπεριφερειάρχες καταστρατηγούν κάθε έννοια Δημοκρατίας αλλά και κανονισμού μη επιτρέποντας σε επικεφαλής παρατάξεων να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις τους όταν αυτές είναι «ενοχλητικές» προς την πλειοψηφία . Νέο «θύμα» μετά το Νίκο Γόντικα, ο Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακό συμβούλιο 9ης Δεκεμβρίου , σωτήριον έτος 2013. Εκφράσεις τύπου ρε δεινόσαυρε ακούστηκαν στην αίθουσα του ανωτάτου οργάνου της αιρετής περιφέρειας εκεί όπου υποθετικά εν τέλει όλες οι απόψεις είναι σεβαστές! Έτυχε θα πει κάποιος… ρομαντικός αλλά διαψεύστηκε… μια εβδομάδα μετά! Στο ίδιο έργο θεατές όλοι μας λοιπόν την Δευτέρα που πέρασε ,απλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή, έτσι για να μην λένε κάποιοι πως μόνο επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης προκαλεί το μένος των αντιπεριφερειαρχών – σωματοφυλάκων . « Υπάρχει μια προσπάθεια ενορχηστρωμένης φίμωσης μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Συμβαίνει και στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τον κύριο Γόντικα αλλά εμείς δεν θα το ανεχτούμε» δηλώνει στο ΣΗΜΕΡΑ ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρος Μπούκλης .

Νέο θύμα της επίθεσης των αντιπεριφερειαρχών που στις 9 Δεκεμβρίου είχαν «κατασπαράξει» το Νίκο Γόντικα όταν εκείνος μίλησε για την υπογραφή Τατούλη στην επερώτηση του 1990 για την αποφυλάκιση των Χουντικών, ο Λάμπρος Μπούκλης ο οποίος τόλμησε να κάνει ερωτήσεις στο θέμα της μαρίνας Ναυπλίου .Το θέμα ήρθε προ ημερησίας διατάξεως θυμίζοντας στην συνήθη πρακτική και δεν το λέμε εμείς αλλά ένας περιφερειακός σύμβουλος . «Συζητούσαμε για την μαρίνα Ναυπλίου. Το θέμα ήρθε προ ημερησίας διατάξεως, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Μας έδωσαν 10 σελίδες και την εισήγηση του Λιμενάρχη Ναυπλίου. Θέσαμε λοιπόν ερωτήματα στον κύριο Λιμενάρχη , δεν επέτρεψαν όμως οι Αντιπεριφερειάρχες να συνεχίσουμε. Ρωτήσαμε αν υπάρχει maste plan και μας είπαν «έχουμε μιλήσει με τον Σαμαρά» , μα αρκεί αυτό; Ρωτήσαμε για το αν μπορούν να επιπτευθούν 210 νέες θέσεις ελλιμενισμού και απάντηση δεν πήραμε. Υπάρχει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης που δεν θα επιτρέψουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί επικεφαλής παράταξης να τοποθετηθεί στο Π.Σ . Φυσικά καταψηφίσαμε το θέμα και αποχωρήσαμε.»
Οι ερωτήσεις λοιπόν φαίνεται πως ενόχλησαν, περισσότερο από την απουσία του master plan του οποίο μάλλον η πλειοψηφία δεν θεωρούσε και απαραίτητο. Άλλωστε τι αξία έχει ένα master plan μπροστά στην συνομιλία με τον ίδιο τον πρωθυπουργό!
Η συζήτηση προκάλεσε όπως είπαμε την αντίδραση των αντιπεριφερειαρχών που δεν επέτρεψαν άκρως… δημοκρατικά στον Λάμπρο Μπούκλη να ολοκληρώσει, ο λιμενάρχης Ναυπλίου αποχώρησε , το ίδιο και ο Λάμπρος Μπούκλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας .
Πάντως επειδή γεγονότα που επαναλαμβάνονται συμπτώσεις δεν τα λες , μάλλον κλίνουμε προς την άποψη πως ο Νίκος Γόντικας έχει δίκιο όταν λέει στον Γιώργο Πουλοκέφαλο: «Από ποιόν πρέπει να παίρνω άδεια για να μιλάω κύριε Πρόεδρε;»
Από την επόμενη λοιπόν ευπειθώς αναφέρω οι σύμβουλοι , κατάθεση ερωτημάτων προ συνεδριάσεως , έγκριση από Παπαφωτίου Νικολάκου και ΣΙΑ και μετά ναι.. δημοκρατικά θα ομιλήσετε!