Αρχική Χωρίς κατηγορία Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε. στην Κορινθία

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σιδηροδρομικών γραμμών του Ο.Σ.Ε. στην Κορινθία

Συνολικά η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε. ξεπερνά τις -40.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής σιδηροδρομικών γραμμών δικτύου του Ο.Σ.Ε., στο Κιάτο και στο Βέλο Κορινθίας.
Συνελήφθησαν, προχθές (11-12-2013) το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 71 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τρία (3) άτομα.
Ειδικότερα, ο 71χρονος και ο 22χρονος, μαζί με ακόμη τρία άτομα που αναζητούνται, προχθές στο Κιάτο Κορινθίας, αφού αρχικά αφαίρεσαν -50- μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής δικτύου του Ο.Σ.Ε., την έκοψαν σε κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια επιχείρησαν να φορτώσουν σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς συνελήφθησαν μετά από την άμεση επέμβαση των αστυνομικών.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, το τελευταίο δίμηνο, στο Κιάτο και στο Βέλο Κορινθίας, είχαν διαπράξει ακόμα τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σιδηροδρομικών γραμμών, όπου είχαν αφαιρέσει συνολικά -700- μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής δικτύου του Ο.Σ.Ε..
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε., που ξεπερνά τις -40.000- ευρώ, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε..
Τα αφαιρεθέντα κομμάτια σιδηροδρομικής γραμμής αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε., ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα και διάφορα εργαλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παράπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι τρεις συνεργοί τους.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.