Αρχική Χωρίς κατηγορία “Σαλάμια” οι μαθητές στα σχολεία της Κορινθίας! 27 μαθητές σε κάθε τμήμα...

“Σαλάμια” οι μαθητές στα σχολεία της Κορινθίας! 27 μαθητές σε κάθε τμήμα λόγω συμπτύξεων! (video)

Στα όρια τους βρίσκονται σήμερα πολλά σχολικά τμήματα στο νομό Κορινθία. Λειτουργούν με αριθμό μαθητών 27 (!), αριθμό που κυμαίνεται ,αν δεν είναι, στο όριο των αντοχών και του επιτρεπτού βεβαίως, μιας και εύκολα σκέφτεται κανείς πως η Πολιτεία, προς εξοικονόμηση χώρου και προσωπικού, δεν θα δίσταζε να βάλει σε μια αίθουσα ακόμα και 40 παιδιά!
Η εκπαίδευση έχει κάνει δεκάδες βήματα πίσω, τότε που στα ορεινά χωριά και της Κορινθία ελλείψη αιθουσών και δασκάλων έμπαιναν σε μια αίθουσα 2 και 3 τάξεις μαζί για να διδαχτούν από ένα μόλις δάσκαλο! Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, ανάμεσα τους και του γράφοντος, που λένε πως σε χωριό ορεινού δημοτικού διαμερίσματα , η 2η τάξη η 5η και η 6η έκαναν μάθημα μαζί στην ίδια αίθουσα και αντίστοιχα η 1η , η 3η και η 4η στην 2η αίθουσα του σχολείου.
Τότε ο δάσκαλος ανάλογα με το σε ποια τάξη έκανε μάθημα, παρότρυνε τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουν ησυχία δίνοντας τους μια άλλη ενασχόληση. Πολλαπλή εκπαίδευση αφού τα δευτεράκια έκαναν και μαθήματα της 6ης; Μπορείς να το δεις και έτσι!
Σήμερα, τι κι αν έχει περάσει μια 20ετία, αντικρύζουμε τμήματα υπεράριθμα, ευτυχώς όχι ακόμα 2 και 3 τάξεις στην ίδια αίθουσα, μ έναν αριθμό όμως ο οποίος δεν δρα υποστηρικτικά στο εκπαιδευτικό έργο.
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κορινθίας υπάρχουν τμήματα με 27 και 28 παιδιά και αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε από την επιταγή του Υπουργείου να μειωθεί το προσωπικό!
Την ώρα δηλαδή που μιλούμε για κενά ακόμα και σήμερα μήνα Δεκέμβρη ( μόλις προχθές είδαμε την πορεία του μουσικού σχολείου Κορίνθου γι αυτά τα κενά)το Υπουργείο ακολουθώντας τις οδηγίες της Τρόικα, μιλά για μειώσεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στοιβάζει λοιπόν τα παιδιά στις αίθουσες αφού… δεν μπορεί να τους πει «καθίστε σπίτι».

Παναγιώτης Ντούλας – Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Κορινθίας
PROEDROS A ELME

Αυτή την στιγμή όσον αφορά τα κενά , μήνας Δεκέμβρης και έχουμε πάνω από τριάντα κενά , είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε εφτά κενά στους καθηγητές της αγγλικής, έχουμε πέντε κενά στους καθηγητές της φυσικής , χημείας, βιολογίας και μάλιστα αυτά τα κενά προέκυψαν από αθρόες συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία όπως το 1ο λύκειο, όπως το ΕΠΑΛ στο Λουτράκι , όπως το 3ο Γυμνάσιο κ.λ.π με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών σε κάθε αίθουσα, σε κάθε τμήμα, στο όριο τους , στα 27 παιδιά, από εκεί που είχαμε 22, 23 και με ότι αποτέλεσμα καταλαβαίνεται ότι μπορεί να έχει αυτό στο παιδαγωγικό. Όσον αφορά τα μουσικά σχολεία , τα μουσικά είναι για χρόνια ο αδύναμος κρίκος της εκπαίδευσης και εδώ στην Κορινθία μέχρι και την Δευτέρα, ουσιαστικά είχαμε πάνω από δέκα κενά , δεκατρία κενά καταγεγραμμένα με επίσημα στοιχεία είναι αυτά που σας λέω, με στοιχεία της διεύθυνσης όχι δικά μας. Δεκατρία κενά σε ειδικότητες για μουσικά όργανα κ.λ.π και αυτό δείχνει και την αντιμετώπιση που έχει η μουσική εκπαίδευση και γενικά η καλλιτεχνική εκπαίδευση από το υπουργείο μας.

Άρης Χαρμπίλας – Καθηγητής / Πρώην Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Κορινθίας
XARMPILAS

«Υπάρχουνε ακόμα ελλείψεις και στην Κορινθία, έχουμε 26 εκπαιδευτικά κενά και οκτώ μάλιστα επιπλέον αφορούν το μουσικό. Το λέμε συμβατικά οκτώ κενά , είναι γύρω στις 170 ώρες μουσικών μαθημάτων, τα λέω αυτά γιατί μιλήσαμε με τον σύλλογο γονέων.»