Αρχική Ν. Κορινθίας Μουσικό σχολείο Κορίνθου: Χωρίς καθηγητές Δεκέμβρη μήνα! (video)

Μουσικό σχολείο Κορίνθου: Χωρίς καθηγητές Δεκέμβρη μήνα! (video)

Δεν βρίσκονταν στις αίθουσες διδασκαλίας και μουσικής παιδείας χθεσ οι μαθητές του μουσικού σχολείου της Κορίνθου όπως και οι μαθητές των μουσικών σχολείων ολόκληρης της χώρας. Βρέθηκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τι κι αν ο μήνας έφτασε Δεκέμβρης , τα αυτονόητα! Καθηγητές για να τους διδάξουν!
Σταύρος Δρίστας πρόεδρος 15μελούς Μουσικού σχολείου Κορίνθου

Κινητοποιηθήκαμε γιατί όντως έχουμε πάρα πολλές ελλείψεις κατά πρώτον στα μουσικά μαθήματα και κατά δεύτερον στα μαθήματα θετικών επιστημών. Λείπει ένας βιολόγος ο οποίος θα καλύψει αρκετές ώρες , αλλά και στα μουσικά. Το πρόβλημα βέβαια είναι πανελλήνιο, γιατί συνολικά δεκαεφτά χιλιάδες ώρες συνολικά χάνονται για τα μουσικά μαθήματα, γιατί το υπουργείο δεν διορίζει καθηγητές. Κινητοποιήσεις έχουνε γίνει πολλές γιατί γενικά υπάρχει δραστηριοποίηση στο θέμα, το δικό μας σχολείο είναι νεοσύστατο σχετικά και συμμετέχει και το τελευταίο διάστημα. Υποσχέσεις πάντα λαμβάνουμε αλλά στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά ελπίζουμε ότι έστω και τώρα μέσα στην χρονιά που έχει αργήσει αρκετά θα πρέπει να κάνουνε κάποιους διορισμούς.

Οι γονείς των παιδιών συμπαραστάτες στον αγώνα τους. και εκείνοι κατέβηκαν μαζί τους στο δρόμο. Η μουσική παιδεία ήταν επιλογή και εκείνων ωστόσο η πολιτεία την καθιστά ελλιπή σε μια εποχή που δυστυχώς τα πάντα , ακόμα και τα αυτονόητα έχουν αναιρεθεί.Η διαμαρτυρία συνεχής, το αίτημα διαρκές. Οι υποσχέσεις πάγιες και η μη λύση πραγματικότητα. Τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είναι χαρακτηριστικά.

«Είμαστε από το μουσικό σχολείο Κορίνθου, είμαι ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων , ένα ψήφισμα του παιδιών του 15μελούς και από εμάς, από την δευτεροβάθμια ,για τα κενά των καθηγητών των μουσικών σχολείων, των μουσικών ωρών και για κάποιες ώρες που υπολείπονται στα κλασικά μαθήματα. Σε ένα κλασικό μάθημα, το μάθημα της φυσικής και της βιολογίας.
Έχουμε κάνεις και άλλες κινητοποιήσεις τα μουσικά σχολεία τους προηγούμενους μήνες , ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι έστω και τέτοια εποχή που έφτασε Δεκέμβρης μήνας, θα γίνουν οι καλύψεις , αυτό ευελπιστούμε, προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας στα σχολεία αυτά. Το ψήφισμα το οποίο έχουμε βγάλει , θα το παραδώσουμε στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας και είναι τα βασικά θέματα των μουσικών σχολείων, για την σίτιση , την μεταφορά τους γιατί τα παιδιά έρχονται από μακρινές αποστάσεις στα μουσικά σχολεία και για τους καθηγητές της μουσικής που έχουνε αργήσει να έρθουν αυτή την χρονιά»

Υποσχέσεις πάντα λαμβάνουμε αλλά στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά ελπίζουμε ότι έστω και τώρα μέσα στην χρονιά που έχει αργήσει αρκετά θα πρέπει να κάνουνε κάποιους διορισμούς.

Τα παιδιά έχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές, την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας, πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη της Κορίνθου με κατεύθυνση την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατέθεσαν ψήφισμα ελπίζοντας ετούτη τη φορά να εισακουστούν.

Μενελάου Μενέλαος γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου

« Ήρθαμε εδώ συμμετέχοντας σήμερα στην πανελλαδική δράση που έχει οργανώσει η πανελλήνια ένωση γονέων μουσικών σχολείων και μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου των γονέων με την συμμετοχή του 15μελούς σχολείου και με την στήριξη της τοπικής ΕΛΜΕ ήρθαμε εδώ να δώσουμε ένα ψήφισμα να πούμε αναλυτικά τις ώρες που μας λείπουν να δώσουμε την ανησυχία μας για την σίτιση που ακόμα δεν έχει γίνει κάτι για το σχολείο μας και ανησυχούμε και για τα πούλμαν, τι μέλι γενέσθαι. Αυτό ήρθαμε να πούμε και εδώ θα ήθελα να πω ότι μαζί μας είναι και η ανώτατη συνομοσπονδία γονέων της μέσης εκπαίδευσης και η πανελλήνια ένωση μουσικών σχολείων. Αυτό γίνεται και στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν μουσικά σχολεία..»

«Υπάρχουνε ακόμα ελλείψεις και στην Κορινθία, έχουμε 26 εκπαιδευτικά κενά και οκτώ μάλιστα επιπλέον αφορούν το μουσικό. Το λέμε συμβατικά οκτώ κενά , είναι γύρω στις 170 ώρες μουσικών μαθημάτων.»

Παναγιώτης Ντούλας πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

«Κάνουμε σε κάθε διεύθυνση , σε κάθε περιοχή , σε κάθε πρωτεύουσα νομού σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Αθήνα, κάνουμε ως ΟΛΜΕ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, παραστάσεις, διαδηλώσεις για να μπορέσουν επιτέλους να καλυφθούν τα κενά. Ναι έχω την εκτίμηση και την πληροφορία ότι μετά από τις σημερινές διαδηλώσεις οι οποίες και στην Αθήνα είναι μαζικές και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , θα προσληφθούνε άμεσα χίλιοι διακόσιοι αναπληρωτές, από ότι ξέρουμε είναι για υπογραφή αυτή την στιγμή στο γραφείο του υπουργού και περιμένουμε να υπογράψει και να στείλει και να καλύψει και όχι μόνο τα μουσικό , αλλά και όλα τα σχολεία για τα παιδιά της Κορινθίας.»

Άρης Χαρμπίλας – Καθηγητής / Πρώην Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ

«Βρισκόμαστε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , η διαμαρτυρία έχει να κάνει όχι με την δευτεροβάθμια διεύθυνση Κορίνθιας με την πολιτική του υπουργείου παιδείας που αυτή την στιγμή όπως κατήγγειλε η ΟΛΜΕ έχει αφήσει με εκπαιδευτικά κενά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μόνο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν περίπου 1.200 εκπαιδευτικά κενά και ιδιαίτερα πλήττονται τα μουσικά σχολεία , τα ειδικά σχολεία. Εμείς βρισκόμαστε εδώ μαζί με το μουσικό σχολείο να κάνουμε με τον δικό μας τρόπο την διαμαρτυρία, βρισκόμαστε εδώ οι καθηγητές, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων του μουσικού σχολείου.
Υπάρχουνε ακόμα ελλείψεις και στην Κορινθία, έχουμε 26 εκπαιδευτικά κενά και οκτώ μάλιστα επιπλέον αφορούν το μουσικό. Το λέμε συμβατικά οκτώ κενά , είναι γύρω στις 170 ώρες μουσικών μαθημάτων.»