Αρχική Ν. Κορινθίας Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κορινθίας ο Πρέσβης της Γερμανίας

Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κορινθίας ο Πρέσβης της Γερμανίας

Στα πλαίσια των επίσημων συναντήσεων του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Wolfgang Dold, με την Περιφερειακή ηγεσία και των περιηγήσεών του στην Πελοπόννησο, με σκοπό την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων στη Γερμανική αγορά και την ενίσχυση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Γερμανία, ο Γερμανός Πρέσβης επισκέφτηκε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Νομό Κορινθίας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γ. Πουλοκέφαλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε.

Στο σύντομο καλωσόρισμα που έκανε στον κ.Dold, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στα διεθνώς αναγνωρισμένα Κορινθιακά προϊόντα όπως το Νεμεάτικο κρασί, την Σουλτανίνα και την Κορινθιακή Σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, το Κορινθιακό λάδι κ.ά, που κυκλοφορούν σε δεκάδες αγορές του πλανήτη. Αναφέρθηκε ακόμη, στον τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας και στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Νομού για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ιδιαίτερα την στρατηγική θέση του νομού για το εμπόριο, τις συγκοινωνίες και τον τουρισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Δέδες απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Γερμανό Πρέσβη, προκειμένου να φιλοξενηθεί και να περιηγηθεί την Κορινθία, ώστε να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά τον αγροτικό, τον πολιτιστικό, αλλά και τον τουριστικό μας «πλούτο».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός Πρέσβης αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση και έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για όσα πληροφορήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την Κορινθία, τα προϊόντα της, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της.