Αρχική Χωρίς κατηγορία Ζουν με το φόβο της πλημμύρας 16 χρόνια στην Γ.Παπανδρέου! (video)

Ζουν με το φόβο της πλημμύρας 16 χρόνια στην Γ.Παπανδρέου! (video)

– 6 σπίτια στην Γεωργίου Παπανδρέου καθημερινά παρακαλούν να μην βρέξει!
– «Ακούμε ότι λεφτά υπάρχουνε και ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους εργολάβους. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουνε οι εργολάβοι , εμάς μας ενδιαφέρει να σώσουμε τα σπίτια μας.»

Πλήττεται ολόκληρη η χώρα από φαινόμενα κακοκαιρίας και εκεί… στην Γεωργίου Παπανδρέου πλησίον του χειμμάρου Ξηριά 6 οικογένειες καρδιοχτυπούν! Βλέπουν την καταστροφή σε άλλες περιοχές της χώρας, θυμούνται την δική τους πριν από 16 χρόνια και προσεύχονται ΑΝ ΜΗΝ ΒΡΕΞΕΙ!
«Προχτές που έβρεξε ήμασταν από τις 5 τα χαράματα ξύπνιοι και περιμέναμε μην τυχόν έρθει νερό πάνω από τους πενήντα πόντους που έχουνε βάλει το τσιμέντο και μας πάρει τα σπίτια.»
katoikos1

Η φωνή της σπάει κάθε φορά που σκέφτεται την μεγάλη καταστροφή του 1997… Μια φοβερή πλημμύρα που άφησε πίσω της τεράστιες ζημιές στις υποδομές και τις επιχειρήσεις της πόλης. Κάποιοι μίλησαν για 200+ mm βροχής μέσα σε λίγες ώρες…16 χρόνια μετά οι άνθρωποι που έζησαν την φρίκη στην γέφυρα της Γεωργίου Παπανδρέου συνεχίζουν να φοβούνται, να καρδιοχτυπούν, να ζουν με τον εφιάλτη της καταστροφής αφού το έργο είναι παγωμένο και περιμένει να ξαναδημοπρατηθεί! « Έχουνε φτιάξει ένα ψεύτικο τοιχίο να έρθουν να μας φτιάξουνε ένα τοιχίο μέχρι επάνω και να μην μιλάμε και ας είναι αυτό χάλι στο κέντρο της Κορίνθου. Αν δείτε αυτό εδώ το κομμάτι στηρίζεται στην σωλήνα του αποχετευτικού. Και από κάτω είναι σκέτη άμμος έχουμε μεγάλο πρόβλημα , κοιτάχτε εδώ τους τοίχους, από εκεί, από εδώ, τι θα γίνει δηλαδή αυτό το πράγμα; Δυο σχολεία εδώ; Έπρεπε να έρθετε την ώρα που σχολάνε τα παιδιά. Την ώρα που σχολάνε τα παιδιά, συγκοινωνία μεγάλη, όλη η Βόχα περνάει από εδώ. Τα γυμνάσια , λύκεια από εδώ όλοι περνάνε, εδώ γίνεται ολόκληρο κομφούζιο. Μια γέφυρα; Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς για μια γέφυρα;

Τα σπίτια τους είναι στο έλεος της κακοκαιρίας, αν το νερό της βροχής περάσει τους 50 πόντους θα πλημμυρίσουν. Τα μηχανήματα έχουν πάψει να εργάζονται, πέρυσι ξεκίνησαν για λίγες ημέρες όμως και πάλι σταμάτησαν. Οι ίδιοι δεν ξέρουν για ποιο λόγο ακριβώς, το μόνο που ξέρουν είναι ότι κινδυνεύουν κάθε στιγμή! «Ακούμε ότι λεφτά υπάρχουνε και ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους εργολάβους. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουνε οι εργολάβοι , εμάς μας ενδιαφέρει να σώσουμε τα σπίτια μας. Είναι εδώ έξι σπίτια και διακινδυνεύουμε, είμαστε από τις 5 η ώρα μόλις βρέχει. Ο κόσμος λέει να βρέξει και εμείς λέμε να μην βρέξει. Υπάρχει ένα σημείο που ήταν η γέφυρα και που μας φέρανε. Από κάτω εδώ σας λέω είναι μόνο άμμος.»
katoikos2

«Γιατί το γκρεμίσανε δεν μας είπανε, Όταν το γκρεμίζανε λέω παιδιά αφού δεν το φτιάχνεται τότε γιατί το γκρεμίζεται. Το γκρεμίζουμε λέει για να τους αναγκάσουμε να το φτιάξουν. Έχουνε τρία χρόνια τώρα. Γιατί; Γιατί το κάνανε έτσι; Γιατί το παρατήσανε;»

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία επαναδημοπράτησης από το ΥΠΕΚΑ , γεγονός που έχει προκαλέσει την έγγραφη διαμαρτυρία του Δήμου Κορινθίων αλλά και επερωτήσεις σε Κοινοβούλιο και Περιφερειακό Συμβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε στο σημείο του έργου και διαμαρτυρία από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ της Κορίνθου.
«Είναι δεδομένο ότι η ευθύνη είναι και κεντρική είναι πρώτα από όλα ευθύνη του υπουργείου το οποίο δίνει ένα έργο το οποίο έχει στοιχίσει συνολικά η αποκατάσταση του Ξηριά , γύρω στα τριάντα εκατομμύρια στον Ελληνικό λαό σε αυτό το σημείο στάσιμο, φανταστείτε αν έχουμε μια βροχή, προφανώς θα πλημμυρίσουμε πάλι όπως πλημμυρίσαμε το 1997 και είναι βέβαια ευθύνη εδώ και της τοπικής διοίκησης του δήμου και της αντιπεριφέρειας το ότι δεν κάνουν το συγκεκριμένο θέμα που είναι ένα θέμα τοπικό, δεν το κάνουνε πρώτο ζήτημα στις δικές τους διεκδικήσεις. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε πέρα από τους θεσμικούς , δηλαδή την κοινοβουλευτική μας ομάδα, τους περιφερειακούς μας συμβούλους , τις δημοτικές παρατάξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε και την κοινωνία, το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να επιλυθεί γιατί είναι πια θέμα τιμής για όλη την κοινωνία και όχι μόνο για τον Σύριζα» δήλωσε ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος.
xhrias basilakopoylos

«θα πλημμυρίσουμε πάλι όπως πλημμυρίσαμε το 1997, Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε και την
κοινωνία» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Δείτε το ρεπορτάζ απ;o το δελτίο ειδήσεων του super