Αρχική Χωρίς κατηγορία ΣΟΚ : «Λουκέτο» στο ΙΚΑ της Κορίνθου Στέλνουν τα Ιατρεία του...

ΣΟΚ : «Λουκέτο» στο ΙΚΑ της Κορίνθου Στέλνουν τα Ιατρεία του ιδρύματος στο πολύπαθο και με διογκωμένα ήδη προβλήματα Γενικό Νοσοκομείο !

Είδηση που προκαλεί έμφραγα στην υγεία της Κορίνθου. Το Υπουργείο βάζει λουκέτο στα ιατρεία του ΙΚΑ στα πλαίσια της … αναδιοργάνωσης και τα στέλνει στο ήδη επιβαρυμένο και με δεκάδες προβλήματα νοσοκομείο Κορίνθου.

Την είδηση αποκάλυψε στα Μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κώστας Κατεμής: «Χθες το απόγευμα με τα λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με το πολυιατρείο το νομαρχιακό του ΙΚΑ και αμέσως το Δ.Σ έκλεισε ένα ραντεβού με τον διευθυντή της υγειονομικής μονάδας τον γιατρό τον κύριο Πρωτονοτάριο ο οποίος μας ενημέρωσε, μας πληροφόρησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται και με μεγάλη μας λύπη, να πληροφορήσουμε τον εργατόκοσμο, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και όσους είχαν σαν στέγη νοσηλείας και προστασίας παροχής περίθαλψης το ΙΚΑ Κορίνθου, ότι θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο πρόβλημα.»
θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα εξαιρεθεί η Κόρινθος με την έννοια ότι και το νοσοκομείο της Κορίνθου αυτή την στιγμή δεν είναι στα καλύτερα του με την έννοια ότι δεν είναι στελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες. Βλέπουμε ότι το ΙΚΑ θα ακολουθήσει την μοίρα που έχει ήδη προδιαγραφεί
Η συγχώνευση του ΙΚΑ με το νοσοκομείο θα διογκώσει ακόμα περισσότερο τα σημερινά προβλήματα και φυσικά; Θα αποτελέσει για το νέο διοικητή Γιάννη Άρχοντα ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα! Η λογική της συγχώνευσης δεν εξηγείται, οι Κορίνθιοι θα έρθουν απλά σύντομα αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. «Δυστυχώς θα πρέπει να περνάει από το ΙΚΑ , να παίρνει αριθμό προτεραιότητας και να πάει στο νοσοκομείο, γιατί αν δεν πάει θα πρέπει να πληρώσει τα 25 ευρώ που έχουν θεσπίσει από 01/01/2014. Θα είμαστε σε θέση τις επόμενες μέρες να πούμε λεπτομέρειες , αλλά δυστυχώς άνθρωποι που έχουν καταθέσει την ζωή τους γύρω από αυτά αντιμετωπίζονται σαν νούμερα. Ενιάμιση χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπουν στην σούμα των γιατρών που υποτίθεται με κινητικότητα και όλων των υπαλλήλων με κινητικότητα θα δουν την πόρτα της εξόδου.»

Το Εργατικό κέντρο Κορίνθου στο άκουσμα της είδησης δραστηριοποιείται αν και κανείς δεν ξέρει πλέον αν αυτές οι ειλημμένες αποφάσεις ερήμην των κοινωνιών και των τοπικών αρχόντων είναι δυνατόν να αλλάξουν . « Την Παρασκευή το βράδυ έχουμε έκτακτο Δ.Σ με ένα και μόνο θέμα το πολυιατρείο του ΙΚΑ στην Κόρινθο, εκεί θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις κατατεθούν στο τραπέζι και θα κινηθούμε ανάλογα. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν θα ξεφύγει, έτσι ελπίζαμε, έτσι πιστεύαμε , μάλλον θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα εξαιρεθεί η Κόρινθος με την έννοια ότι και το νοσοκομείο της Κορίνθου αυτή την στιγμή δεν είναι στα καλύτερα του με την έννοια ότι δεν είναι στελεχωμένο σε όλες τις ειδικότητες. Βλέπουμε ότι το ΙΚΑ θα ακολουθήσει την μοίρα που έχει ήδη προδιαγραφεί , βλέπουμε ότι το πρόβλημα θα γίνε πολύ έντονο για τις αμέσως επόμενες ημέρες και εδώ να καταδικάσουμε απερίφραστα την αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης. Μεθοδευμένα εδώ και τρία χρόνια η κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα διαλύεται και διαλύεται με την έννοια ότι τρεις πυλώνες που είχαμε κατορθώσει να θεσπίσουμε ο ένας πίσω από τον άλλο διαλύεται. Το πρώτο πράγμα που έντεχνα διέλυσαν ήταν ο οργανισμός εργατικής εστίας και εργατικής κατοικίας, το κεραμίδι, ο πολιτισμός, η αναψυχή του εργαζόμενου μέσα σε μια νύχτα πήγαν περίπατο, βέβαια εξακολουθούν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τις εισφορές τους οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των τρακοσίων πενήντα εκατομμυρίων και η ανταποδοτικότητα δυστυχώς και μετά λύπης μας είναι στα δεκαπέντε με δεκαέξι εκατομμύρια τον χρόνο. Καταλαβαίνεται ότι αυτά τα χρήματα παρακρατούνται από όλους τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και δεν αποδίδονται ποτέ για τον σκοπό που είχε θεσπιστεί και ο οργανισμός εστίας και ο οργανισμός κατοικίας. Το δεύτερο το συνταξιοδοτικό κομμάτι όλοι το βιώνουμε, όλοι το βλέπουμε και περιμένουμε να αλλάξει με τον καινούργιο χρόνο προς το χειρότερο. Ήδη πετσοκομμένοι μισθοί, ήδη οι συντάξεις έχουνε πάρει την κατηφόρα, ήδη ο χρόνος απόδοσης είναι τεράστιος , αλλά έρχεται τώρα να συμπληρωθεί το πάζλ της αποδόμησης με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη και κάλυψη. Και εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα. Ποιοι πήγαινε στο ΙΚΑ , χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι που πλήρωναν τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια, διαλύεται στην κυριολεξία το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Θα είμαστε στις επόμενες ημέρες στις επάλξεις και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά περισσότερα. Αυτό που μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι ότι ναι το ΙΚΑ Κορίνθου αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα τρομερό πρόβλημα» καταλήγει ο Κώστας Κατεμής.
Άραγε οι Βουλευτές του νομού μας έχουν ακούσει κάτι;;;;