Αρχική Ν. Κορινθίας Ο δήμος Σικυωνίων πόσο έτοιμος είναι για να αντιμετωπίζει τα καιρικά φαινόμενα;

Ο δήμος Σικυωνίων πόσο έτοιμος είναι για να αντιμετωπίζει τα καιρικά φαινόμενα;

Από τον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Παρακολουθούμε όλοι μας με αγωνία τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα των ακραίων αυτών φαινομένων δεν είναι μόνο οι υλικές ζημιές που προκύπτουν σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, δρόμους , γέφυρες κ.λ.π. αλλά κυρίως θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Οι ευθύνες του Kράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολύ μεγάλες, που εστιάζονται κυρίως στη κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων με ρουσφετολογικά κριτήρια.
Όσον αφορά τον Δήμο Σικυωνίων, όταν είχα, ως Αντιδήμαρχος, την αρμοδιότητα της διαχείρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος- Καθαριότητας, είχαμε, ως Δήμος, λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης των πάσης φύσεως φαινομένων, μα αποτέλεσμα να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.
Πληροφορούμε ότι η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου Σικυωνίων, στα πλαίσια του σχεδίου ΄΄Ξενοκράτης΄΄ δεν υφίσταται καθώς επίσης δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.
Αν πραγματικά αληθεύουν τα στοιχεία που προανέφερα ο Δήμος οφείλει άμεσα να τα αντιμετωπίσει για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα εκτός από σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια, δημόσια κτήρια, δρόμους, γέφυρες κ.λ.π».