Αρχική Χωρίς κατηγορία Η γέφυρα του Ξηριά στην Γ. Παπανδρέου και στο Π.Σ με ερώτημα...

Η γέφυρα του Ξηριά στην Γ. Παπανδρέου και στο Π.Σ με ερώτημα Πατσαρίνου

Από τον Ιούλιο του 2010 στην οδό Γ. Παπανδρέου στην Κόρινθο η ανάδοχος εταιρεία (Κ/Ξ «ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε. – INTRAKAT») του έργου: «Διευθέτηση χειμάρρου Ξηριά Κορίνθου» εγκαταλείποντας το έργο, που το ξεκίνησε το ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει γκρεμίσει τις γέφυρες ανόδου και καθόδου (ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης με δύο διαζώματα) με αποτέλεσμα επί τρεισήμισι (3,5) χρόνια η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να διεξάγεται από μία πρόχειρη γέφυρα που έχει κατασκευαστεί στο ρεύμα της καθόδου. Η συγκεκριμένη οδός αποτελεί κεντρικό δρόμο της Κορίνθου, στην είσοδο της πόλης, με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα και διέρχεται μπροστά από ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία. Τα προβλήματα επομένως που έχει δημιουργήσει τόσο στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους επαγγελματίες της περιοχής είναι οξυμμένα.
Σε ερώτηση που είχε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το Φεβρουάριο του 2012 η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» με τον επικεφαλής της τότε Θανάση Πετράκο, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου είχε, ανάμεσα στα άλλα παρελκυστικά, αναφέρει πως το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί μέχρι τις 30/06/2012. Κάτι τέτοιο βέβαια παρότι έχουν περάσει πάνω από δεκαέξι (16) μήνες δεν έχει συμβεί.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ρωτάμε:
1. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και πότε και με ποια διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί;
2. Τι είδους προσωρινή λύση πρόκειται να δοθεί προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η ομηρία των πολιτών;
3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την ευθύνη εγκατάλειψης του έργου και για την πρωτοφανή αδράνεια που οδηγεί σε αυτή την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία τους συμπολίτες μας; Παραθέτουμε χαρακτηριστικά το απόσπασμα από την απάντηση του κ. Παπαφωτίου, που εγείρει εύλογα ερωτηματικά κατά πόσο η εταιρεία είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις: «Όταν τελικά δόθηκαν (για τις κατεδαφίσεις) οι σχετικές άδειες από τον Δήμαρχο Κορίνθου, η ανάδοχος Κ/Ξ «ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε. – INTRAKAT» είχε ζητήσει τη διάλυση της εργολαβίας (είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις) και δεν εκτέλεσε τις σχετικές εργασίες».