Αρχική Χωρίς κατηγορία Μειώθηκαν οι εισφορές από το Δήμο για το Σχέδιο Πόλης στην Μπαθαρίστρα

Μειώθηκαν οι εισφορές από το Δήμο για το Σχέδιο Πόλης στην Μπαθαρίστρα

Σημαντική μείωση στις τιμές εισφοράς χρήματος για τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης Μπαθαρίστρας Κορίνθου, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα το Δημ. Συμβούλιο. Οι τιμές που είχαν αποφασιστεί αρχές του 2010 από την αρμόδιο Επιτροπή της Νέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν :
130 € / τ.μ. για τα ακίνητα με πρόσοψη σε μια οδό
135€ /τ.μ. >> >> >> σε δύο οδούς
140 € τ.μ. >> >> >> σε πλατεία ή κοινωφελή χώρο
Η Δημοτική Αρχή θεωρώντας ότι οι τιμές αυτές τη σημερινή οικονομική περίοδο είναι ιδιαίτερα υψηλές και δημιουργούν πολλά ανυπέρβλητα οικονομικά εμπόδια για την πληρωμή τους, υπέβαλε την πρόταση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο σχεδόν ομόφωνα την αποδέχθηκε μειώνοντας τις τιμές ως εξής :
75 € /τ.μ. για τα ακίνητα με πρόσοψη σε ένα δρόμο
80 € /τ.μ. >> >> >> σε δύο δρόμους
85 € /τ.μ. >> >> >> σε κοινόχρηστο ή κοινωφελή χώρο
Η πρόταση αυτή ήταν από κοινού διαμορφωμένη με τις δύο δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας και ιδιαίτερα των κυρίων Κων. Γιώτη και Θωμά Αθανασάκου. Παράλληλα αποφασίστηκε η δραστική μείωση των τιμών μετατροπής γης σε χρήμα για τα προσκυρούμενα ή ρυμοτομούμενα ακίνητα. Ετσι η τιμή που ορίστηκε είναι 120 € /τ.μ., γεγονός που θα συμβάλλει ανακουφιστικά στα νοικοκυριά της λαϊκής συνοικίας της Μπαθαρίστρας (Καλλιθέα, Νεάπολη,Φιλοθέης). Τέλος αποφασίστηκε η ανάκληση όλων των αιτήσεων καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδος εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου.