Αρχική Ν. Κορινθίας «Έγδυναν» για μήνες πρατήρια της Κορινθίας

«Έγδυναν» για μήνες πρατήρια της Κορινθίας

Επιτυχία για την Ασφάλεια Κορίνθου η εξάρθρωση της σπείρας

«Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και οικίες, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου την 6.11.2013, τρία μέλη της ομάδας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 35 ετών, καθώς και ένας 31χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει
ακόμα έναν 33χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου και αναζητείται.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ:

-Την 8.1.2013 πρώτες πρωινές ώρες, στο 10,4 χλμ της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Τρίπολης, αφού μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα,διάφορα προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο.
-Την 12.2.2013 πρώτες πρωινές ώρες, αφού μπήκαν στο ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο.
-Την 27.8.2013 το βράδυ, στο Γαλατάκι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία Έλληνα, με την απειλή όπλων του αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα, ενώ διέφυγαν με το όχημα του παθόντα. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
-Την 6.9.2013 το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία Ελληνίδας, με την απειλή ξύλινων ροπάλων της αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
-Την 16.9.2013 το βράδυ, στο Κοκκώνι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία Ελλήνων, με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.
-Την 27.9.2013 το βράδυ, στο Γαλατάκι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους Ελλήνων, με την απειλή βίας τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ κατά την διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το όχημα των παθόντων, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένοστο Βραχάτι Κορινθίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -65.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά στην κατοχή τους και στις οικίες τους, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα, τα οποία κατέσχεσαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου και στη συνέχεια στον κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση τους. Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων»