Αρχική Ν. Λακωνίας Δικαιώθηκε εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε αργία

Δικαιώθηκε εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε αργία

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, οι καθηγητές της Λακωνίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου τους Διαμαντή Μανεσιώτη, μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας, και την υπαγωγή του σε καθεστώς αργίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας Παναγιώτης Κουμουνδούρος εκτός του ότι διαμαρτύρεται για τον συνάδελφό του, διαμαρτύρεται επίσης για το νόμο που είναι τόσο αυστηρός με τους δημοσίους υπαλλήλους, και για ψήλου πήδημα κάποιος δημόσιος υπάλληλος μπαίνει στο καθεστώς αργίας κόβοντάς του το μισθό μέχρι να δικαστεί η υπόθεσή του.

Το ιστορικό της υπόθεσης που δικάστηκε είχε να κάνει με την κατηγορία της παράνομης θήρας. Ο κ. Μανεσιώτη πριν από λίγους μήνες είχε πάει για εκπαίδευση τα σκυλιά του στο βουνό και τον έπιασαν οι θηροφύλακες να φέρει μαζί του το κυνηγετικό του όπλο το οποίο κατείχε νόμιμα, και θεώρησαν ότι κυνηγούσε αγριογούρουνα. Όμως είναι γνωστό σε όλους τουλάχιστον που κυνηγούν αγριογούρουνα, ότι το συγκεκριμένο κυνήγι απαιτεί ομάδα κυνηγών και ποτέ δεν κυνηγά αγριογούρουνο ένας μόνος του.

Εν τέλη ο ισχυρισμός του κ. Μανεσιώτη ότι τη συγκεκριμένη μέρα είχε πάει για εκπαίδευση τα σκυλιά και ότι έφερε την καραμπίνα για προστασία μην τυχόν και κινδυνέψει η ζωή του από κάποιο τυχαίο αγριογούρουνο ή κάποιο άλλο άγριο ζώο, έγινε δεκτή από το δικαστήριο και τελικά αθωώθηκε, όπως ήταν φυσικό.

Ο κ. Μανεσιώτη στις δηλώσεις του είπε ότι είναι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστηρίου, και θέλει να ευχαριστήσει τους μαθητές και συναδέλφους του που τον στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που τέθηκε εν τέλη άδικα σε αργία.