Αρχική Ν. Μεσσηνίας 16 υπάλληλοι του Τ.Α.Σ σε διαθεσιμότητα – παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

16 υπάλληλοι του Τ.Α.Σ σε διαθεσιμότητα – παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν στο Γραφείο του οι υπάλληλοι του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Μεσσηνίας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των θέσεών τους, κατόπιν της ψήφισης του Ν.4199/2013,με τον οποίο το ΤΑΣ Μεσσηνίας υπάγεται πλέον διοικητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Οι υπάλληλοι ανέφεραν ότι, στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Μεσσηνίας, απασχολούνταν δέκα έξι (16) υπάλληλοι με αρμοδιότητα σε δύο (2) Νομούς, δηλαδή τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Με τη μη λειτουργία του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Μεσσηνίας, παύει το έργο της αποκατάστασης πολλών πληγέντων και καταργείται η κοινωνική πρόνοια που μέχρι τώρα είχε αναληφθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι αποτελεί πάγια θέση του η κινητικότητα και όχι η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η μετάταξη – μεταφορά όλου του προσωπικού του ΤΑΣ Μεσσηνίας, που είναι σε διαθεσιμότητα, στις ισάριθμες και αντίστοιχες θέσεις που θα συσταθούν, βάσει του Νόμου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Επιπλέον ο κ. Αλευράς επεσήμανε ότι όλοι οι υπάλληλοι αυτοί είναι απόλυτα ενημερωμένοι για το ειδικό αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται για πολλά χρόνια και έχουν μεγάλη εμπειρία .Με την μετάταξη των υπαλλήλων, και ειδική μοριοδότηση, θα εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, γιατί κρίνεται απαραίτητη η υπάρχουσα γνώση και εμπειρία του προσωπικού, ώστε να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες ανάγκες που υπάρχουν και αφορούν στο έργο της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων και ιδιαίτερα από τους σεισμούς του 2011 στην περιοχή της Οιχαλίας.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει όλες οι ενέργειες να γίνουν το γρηγορότερο δυνατόν, με στόχευση πάντα στην εύρυθμη λειτουργία του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), που εδώ και χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή για την άμεση αντιμετώπιση κάθε επείγοντος συμβάντος και την εξυπηρέτηση του πολίτη.