Αρχική Χωρίς κατηγορία Το Αλαμάνο αποκτά νέα πλατεία

Το Αλαμάνο αποκτά νέα πλατεία

Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων συνεχίζει να υλοποιεί έργα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων. Ένα από αυτά αποτελεί και η πρόσφατα δημοπρατηθείσα πλατεία της Τ. Κ. του Αλαμάνου που θα διαμορφωθεί σε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 423 τ.μ. και βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, εκεί, όπου παλαιότερα λειτουργούσε το ελαιοτριβείο της Τοπικής Κοινότητας. Σήμερα υπάρχει ο εξοπλισμός κατεδαφισμένου κτίσματος όπου μαζί με τα απομεινάρια των μέσων παραγωγής του, αποτελούν ένα δείγμα της παράδοσης και της αγροτικής ζωής στην ύπαιθρο.
Η Δημοτική Αρχή θα αναπλάσει την συγκεκριμένη επιφάνεια, κατασκευάζοντας πέργκολα ύψους 2,60 μ., καθώς επίσης οκτάγωνο αναψυκτήριο 47 τ.μ. χωρίς να μετακινηθούν τα παλαιά μέσα παραγωγής από τις θέσεις τους. Η πλατεία θα αναβαθμιστεί με την φύτευση δέντρων, φυτών και την κατασκευή σταθερών καθιστικών και φωτιστικών ενδο-δαπέδιων φώτων «led», που θα αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τον χώρο. To δάπεδο της πλατείας θα αποτελείται από έγχρωμες βιομηχανικές πλάκες κοκκινωπού κυβόλιθου οι οποίες σχηματίζοντας κύκλο, θα «αναβιώνουν» τόσο το παλαιό αλώνι περιστροφής των ζώων, όσο και το υπάρχον ανενεργό πηγάδι.
Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια όμορφη πλατεία, με εσωτερική ρέουσα κυκλοφορία και απρόσκοπτη οπτική, αποτελώντας σημείο αναφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών, την ημέρα αλλά και το βράδυ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 130,000,00 €, ποσά που προέρχονται από πόρους του Δήμου και της ΣΑΤΑ.