Αρχική Χωρίς κατηγορία Στις 15:30 η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου

Στις 15:30 η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου

Με 25 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το Περιφερειακό συμβούλιο τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 3:30μμ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Ειδικότερα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε στη 15η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση και απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο έτους 2013.
2. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα: Προβλήματα στα Μουσικά Σχολεία.
3. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Βαγγέλη Γούργαρη με θέμα: Γιατί καλείται τα Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας.
4. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: Γίνονται έλεγχοι και ποια τα πορίσματα στις εργασίες κατασκευής στο λιμάνι Παραλίου Άστρους.
5. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Πατσαρίνου με θέμα: Για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου Καλαμάτας.
6. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
7. Έγκριση βασικών όρων Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΤΑΔ Α.Ε. με σκοπό την παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του Φρουρίου Μπούρτζι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
8. Έγκριση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
9. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Ανανέωση περιβαλλοντικών όρων και εκσυγχρονισμός μονάδας πάχυνσης θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων της εταιρείας με την επωνυμία INTERFISH ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. στη θέση Άγιος Νικόλαος Κρανιδίου ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου
11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Οικισμού του Δ. Νεμέας, στη θέση ‘Βολιμος – Γιαννακάς’ της Δ.Κ. Νεμέας του Δ. Νεμέας ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου
12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Λειτουργία γεώτρησης ομάδας παραγωγών στη θέση ‘Γούβα Θεοφίλη’ Δ.Κ. Κουτσοποδίου, Δ. Άργους – Μυκηνών ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου
13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: Μελέτη Έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δ. Ερμιονίδας Ν. Αργολίδας (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
15. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών για το έργο “Μελέτη σύνδεσης Οδού Αρχ. Θέατρο Επιδαύρου – Κρανίδι – Πορτοχέλι”.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
16. Υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων α) « Πρόγραμμα Αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό Λυκαίου – Νέδα και παράκαμψη Λυκαίου» και β) «Μελέτη Οριοθέτησης Δαφνώνα», βάσει του άρθρου 100 του Ν.3852/100.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
17. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου «Ερευνητικό πρόγραμμα στην Αρχαία Φενεό».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες
18. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη συγκόλλησης, δομικής αποκατάστασης και αντισεισμικής προστασίας των δυο Κούρων από τη Κλένια Κορινθίας καθώς και επίβλεψη εφαρμογής της μελέτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες
19. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε, για την εκτέλεση του έργου «Διερεύνηση και αξιολόγηση επιπτώσεων για την παράκαμψη της υφιστάμενης οδού Σούλι-Κρυονέρι (θέση Φιλιάντρα)».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες
20. Έγκριση στέρησης της θέσης του επαγγελματία πωλητή Μπακαλίδη Κωνσταντίνου του Δημητρίου, με αριθμό 20, στη Λαϊκή Αγορά Αγίας Τριάδας Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς
21. Έγκριση οριστικής διαγραφής της επαγγελματικής άδειας της Κακίνης Αγγελικής του Θεοδώρου από τη Λαϊκή Αγορά Άργους.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
22. Πρόταση μελών για την ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
23. Έγκριση 4ης τροποποίησης Προγράμματος Έργων από Ιδίους Πόρους ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
24. Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων Π.Ε. Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς
25. Έγκριση 6ης Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ έτους 2013 της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ