Αρχική Χωρίς κατηγορία «Ο Τατούλης επαναφέρει την ορολογία της Χούντας! Ζητούμε την παραίτηση του»

«Ο Τατούλης επαναφέρει την ορολογία της Χούντας! Ζητούμε την παραίτηση του»

– Ο Θ. Βασιλακόπουλος καλεί σε πρόταση μομφής τους περιφερειακούς συμβούλους

Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Τατούλη σε έναν πόλεμο που διεξάγεται μέσω των ΜΜΕ και ο οποίος δεν έχει τέλος! Φωτιά στο φυτίλι έβαλε τελευταία ο φάκελος με τα «αμαρτωλά» έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου τα οποία ο Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος απέστειλε στους αρμόδιους φορείς προς έλεγχο. Η απάντηση της Περιφέρειας έκανε λόγο – χωρίς για ακόμα μια φορά να μπαίνει στην ουσία των ζητημάτων- για συμμοριτοπόλεμο ο οποίος διεξάγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν κατήφορο τον οποίον δεν θ ακολουθήσει η περιφερειακή αρχή.
Στην απάντηση αυτή Τατούλη σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ , ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του εκπροσώπου του κόμματος στην Κορινθία Θοδωρή Βασιλακόπουλου ο οποίος κατηγορεί τον Περιφερειάρχη για επαναφορά ορολογίας χούντας! «Κατηγορώντας το Σύριζα στην Πελοπόννησο ότι δημιουργεί κλίμα συμμοριτοπόλεμου ,προσέξτε ότι η συγκεκριμένη ορολογία είναι ορολογία της χούντας, δηλαδή η έννοια συμμοριτοπόλεμος χρησιμοποιούνταν από την χούντα και από το 74 και μετά για την αποκατάσταση της δημοκρατίας έχουμε καταφέρει να την βγάλουμε από το λεξιλόγιο μας χρησιμοποιώντας την λέξη εμφύλιος , γιατί θυμίζει πράγματα τα οποία αποτελούν πληγή για την ιστορία του έθνους μας. Ο κύριος Τατούλης ούτε λίγο , ούτε πολύ , κατηγορεί το Σύριζα ότι θέλει να είναι σοδομήσει την Πελοπόννησο , μιλάμε για λεξιλόγιο και φρασεολόγιο όχι πεζοδρομίου, κανονικότατα υποκόσμου από έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει να φέρεται περιφερειάρχης όλης της Πελοποννήσου, όλων των Πελλοπονησίων.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στον Περιφερειάρχη την θέση του, τα ποσοστά που τον επέλεξαν εκ του ΣΥΡΙΖΑ και την τακτική του ιδίου να καθυβρίζει τους πολίτες αυτούς επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . « Δεν είναι ο πρώτος πολίτης της Πελοποννήσου εκλεγμένος περιφερειάρχης μερικών. Είναι όλων μας. Και υπό την έννοια αυτή τον βρίζει το 25% των Πελλοπονησίων πολιτών που ψήφισε το Σύριζα και που στηρίζουν γενικότερα και τις πολιτικές του αποτελεί ύψιστη προσβολή.»
Η παραίτηση του Περιφερειάρχη αποτελεί πλέον μονόδρομο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι καλούνται να καταθέσουν πρόταση
«Καλούμε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του. Η παραίτηση του Τατούλη πρέπει να είναι άμεση , δηλαδή πρέπει να τον διώξουνε αν δεν φύγει , πρέπει να τον διώξουν οι περιφερειακοί του σύμβουλοι. Καλούμε τον κύριο Δέδε και τον κύριο Παπαφωτίου που είναι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της Κορινθίας ο ένας θεματικός και ο άλλος εκλεγμένος να πάρουν θέση άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα αν ενστερνίζονται τις θέσεις του κυρίου Τατούλη και αν όχι να το δηλώσουν πια έμπρακτος. Δηλαδή δεν αρκούν πλέον οι διαρροές ότι εμείς είμαστε δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που πολιτεύεται ο Τατούλης , πρέπει να δούμε στην πράξη την αντίθεση αυτή. Ο βουλευτής του Σύριζα Μεσσηνίας κος Πετράκος μετέφερε απλώς στο ΥΠΕΚΑ και στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης τον κύριο Ρακιτζή κάποιες υποθέσεις τις οποίες φαίνεται κάτι μεγαλοεργολάβοι που παίρνουν έργα από την περιφέρεια ως υποεργολαβίες δίνουνε κάποια έργα σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη. Ας απαντήσει επί της ουσίας και ας αφήσει τις υπεκφυγές και το υβρεολόγιο. Αυτά δεν περνάνε πλέον και πραγματικά για την περίπτωση του Τατούλη μιλάμε για μια ακραία περίπτωση όχι πολιτικής αλλά χυδαίας συμπεριφοράς πεζοδρομίου και υποκόσμου. Πρέπει να τελειώνει αυτό».