Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέο μήνυμα Αγγελάκα σε Τατούλη μέσα απο το super

Νέο μήνυμα Αγγελάκα σε Τατούλη μέσα απο το super

Ευθύς όπως άλλωστε συνηθίζει, και δίχως το βάρος του «πολιτικού κόστους» στους ώμους του εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του super ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας. Ο Γενικός υπεραμύνθηκε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα της ύπαρξης του κράτους στην αυτοδιοίκηση «κόβοντας το βήχα» των φωνών – μεταξύ αυτών και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που λένε πως η αποκεντρωμένη θα πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά της και να αφήνει απερίσπαστη την αυτοδιοίκηση να κάνει την δική της! «οι αποκεντρωμένες είναι το μακρύ χέρι του κράτους και οι ρόλοι είναι σαφείς με τις περιφέρειες. Η αυτοδιοίκηση είναι και αυτή κρατικός θεσμός, όλοι οι υπάλληλοι πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό μην τα ξεχνάμε αυτά, είναι δομές της δημόσιας διοίκησης» είπε ο Μανώλης Αγγελάκας πριν από λίγη ώρα στον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο για να καλέσει ανοιχτά και πάλι τους… αντιφρονούντες σε έναν ανοιχτό – δημόσιο διάλογο! « Εγώ είμαι ο ελεγκτής νομιμότητος της αυτοδιοίκησης, των 3 περιφερειαρχών και των 52 δημάρχων και Δ.Σ. Δεν μπαίνουμε στην σκοπιμότητα δεν είμαστε «καπέλο» αλλά υπηρετούμε και εμείς τα συμφέροντα των πολιτών .Το κράτος έχει κρατήσει νερά, δάση, μετανάστευση, θέματα πλούτου της χώρας, τα λατομεία, αρμοδιότητες για τον εαυτό του και δεν θα τις παραχωρήσει ποτέ στην αυτοδιοίκηση .Έτσι συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες! Και οι φωνές που το αμφισβητούσαν παλαιότερα έχουν τελειώσει. Οι αποκεντρωμένες Δημιουργήθηκαν το 2011 γιατί πρέπει να υπάρχει έλεγχος, δεν μπορούν να αφεθούν οι περιφερειάρχες ανεξέλεγκτοι αν και υποστηρίζουν πως υπάρχει έλεγχος. Πουθενά δεν έχει καταργηθεί και προκαλώ οποινδήποτε περιφερειάρχη σε δημόσιο διάλογο να αποδείξω τι συμβαίνει και στα 27 κράτη. Ο περιφερειάρχης είναι εκλεγόμενος, το κράτος είναι για πάντα! Οι υπάλληλοι έχουν ορκιστεί στο σύνταγμα. Το κράτος δεν έχει μικροπολιτικές σκοπιμότητες , οι περιφερειάρχες μπορούν να έχουν» κατέληξε ο Μ.Αγγελάκας.
Ο Γενικός κλήθηκε ν απαντήσει και στην τελευταία επίθεση του Περιφερειάρχη Τατούλη ο οποίος από την Κόρινθο του διεμήνυσε να κοιτάζει τη δουλειά του. Τι απάντησε; «Τον κ. Τατούλη τον ξέρω πολλά χρόνια είμασταν και στον ίδιο χώρο, τον εκτιμώ είναι έξυπνος. Αλλά η λογική ο καθένας να κοιτάει τα δουλειά του δεν αρμόζει όταν μιλάει στον γενικό του κράτους.
Το θέμα το ήξερα πολύ καλά(ΕΣΠΑ, Απορροφητικότητα και απεντάξεις) ,έχω άποψη, δεν είμαι γλάστρα ούτε και σιωπηλός. Μιλώ με τεχνοκρατικό επίπεδο και όχι με άλλο κριτήριο.
Στην Πάτρα φέτος και στο Ναύπλιο πέρυσι ήθελα να αφυπνίσω! Δεν μπορεί να λέει ότι διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ και δεν λογοδοτώ! Υπάρχει γενική γραμματεία του ΕΣΠΑ συνεπώς εγώ θα συνεχίσω να λέω την γνώμη μου , μιλώ με δεδομένα και νούμερα όσο κι αν ενοχλεί. Είμαι εδώ για να κουβεντιάσω το θέμα με όποιον έχει αντίρρηση.Έχω καλές σχέσεις με όλους αλλά υπάρχει άλλη οπτική στο συγκεκριμένο θέμα».