Αρχική Ν. Αρκαδίας Λιμάνι Άστρους:”Βάφτισαν” το λατομείο που άνοιξαν «αποθετοθάλαμο»

Λιμάνι Άστρους:”Βάφτισαν” το λατομείο που άνοιξαν «αποθετοθάλαμο»

Στο λιμάνι του Άστρους με απίστευτα τερτίπια συνεχίζεται η ρίψη ογκόλιθων και χαλικιών ανεξέλεγκτης πιστοποίησης και χωρίς κανένας να γνωρίζει ή να μπορεί να υπολογίσει τι πέφτει από κοτρόνες , κοκκινοχάλικο και χαλίκια που προσπαθεί όσο μπορεί πιο γρήγορα να συγκεντρώνει και να ρίχνει ο εργολάβος προκειμένου να δημιουργήσει τα μπαζώματα στο λιμάνι του Άστρους.
Σήμερα λοιπόν τι μάθαμε -και εν αναμονή της συνέντευξης που θα υπάρχει το βράδυ της Δευτέρας στο super με το ΔήμαρχοΒόρειας Κυνουρίας Μανώλη Σκαντζό και τους περιφερειακούς συμβούλους κυρίους Γόντικα και Βαλασσόπουλο , μάθαμε λοιπόν έναν όρο που πρώτη φορά τον ακούσαμε, τουλάχιστον εμείς, και έχει σχέση με το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα εκτός απ τον όρο λατομεία, απ όπου μπορείς να πάρεις υλικά πιστοποιημένα διότι μπορεί εύκολα να γίνει και ο έλεγχος και το δανειοθάλαμο που κάνεις περίπου τα ίδια πράγματα αλλά δεν μπορείς να ρίξεις φουρνέλα , οι τεχνικές υπηρεσίες του κυρίου Τατούλη με το Διευθυντή και τον Προϊστάμενο τους κυρίους Παπαιωάννου και Κωστόγιαννη (τελευταία μάθαμε ότι ο κύριος αυτός κάνει και κάτι μελέτες που διαμαρτύρονται οι μηχανικοί και έχει φτάσει το θέμα στο γραμματέα τον κύριο Αγγελάκα) οι δυο λοιπόν κύριοι των τεχνικών υπηρεσιών έβαλαν στη μελέτη του λιμανιού του Άστρους η οποία σημειωτέον έγινε με πρόχειρο διαγωνισμό όπως γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο του Σαββατοκύριακου ,φρόντισαν λοιπόν να βάλουν τον όρο «αποθετοθάλαμο».
Τι είναι αυτό;
Χώρος που υποτίθεται ότι πριν αλησμόνητων ετών, δηλαδή εδώ και καμιά 25αριά χρόνια όταν φτιαχνόταν ο δρόμος Τρίπολης – Άστρους ,κάποιοι πήγαν και εναπόθεσαν τις κοτρόνες σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ότι περιγράφει η μελέτη και τις είχαν μαζέψει στο σημείο όπου η τσάπα του Καρκαλάτου και τα φορτηγά των συγγενών του Π.Σ κυρίου Λυτρίβη φόρτωναν και φορτώνουν μαζί με τις πέτρες και τα κοκκινοχάλικα και τα ρίχνουν για να μπαζώσουν το λιμάνι.
Έτσι λοιπόν φρόντισε ο κ. Κωστόγιαννης και ο κ. Παπαιωάννου , με τις τεχνικές υπηρεσίες του περιφερειάρχη του κ. Τατούλη να βάλουν στη μελέτη και αυτό το φωτογραφικό, δηλαδή αν ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΕ έβρισκε όλως τυχαία έναν αποθετοθάλαμο που είχε δημιουργήσει κάποιος συγχωρεμένος Δήμαρχος εδώ και 20-30 χρόνια με τις κοτρόνες να μπορεί να πάρει υλικά και να μπαζώσει το λιμάνι , βέβαια με την υποσημείωση και εδώ αρχίζει να βρωμάει το πράγμα, ότι θα γίνει και πιστοποίηση!
Κύριε Δήμαρχε Μ. Σκαντζέ αλήθεια ποιος πιστοποίησε αν πιστοποίησε μια – μια τις κοτρόνες και μαζί και τα χαλίκια και ότι άλλο πιάνει η τσάπα του Καρκαλάτου ότι αυτά είναι υλικά τα οποία είναι συνεπώς εφάμιλλα των κροκάλων των συγκεκριμένων διαστάσεων που προβλέπει η μελέτη λίγο νωρίτερα σε όποιον διαβάσει τις προδιαγραφές;
2ον τα φορτηγά των συγγενών του Λυτρίβη του Π.Σ και Διευθυντού της πολεοδομίας Τρίπολης που κουβαλάνε ζυγίζονται; Κυβίζονται; Ή παίρνουμε μια κοτρόνα την ρίχνουμε μέσα και ενώ σαφέστατα υπάρχει διαστρωμάτωση που θα πρέπει ν ακολουθήσει ο εργολάβος , αυτό πως επιτυγχάνεται; Μ αυτό το ανεξέλεγκτο μπάζωμα με κοκκινοχάλικα , κοτρόνες και ότι άλλα υλικά βρίσκουν ένθεν και ένθεν του δρόμου τα οποία με τις ευλογίες σας φυσικά βρέθηκαν ν αποτελούν αποθετοθάλαμο;
Και αλήθεια ο αποθετοθάλαμος είναι ακορντεόν κύριε Δήμαρχε; Δηλαδή ξεκινάει από το επίμαχο σημείο που έχουν ανοίξει κατ εμάς νταμάρι και φτάνει κοντά μέχρι το Άστρος με ότι πέτρα νομίζουν ότι κάνει για μπάζο και την οποίαν φορτώνουν με τις τσάπες και τις ρίχνουν στο λιμάνι;
Ή απ ότι πληροφορηθήκαμε , επειδή μια με για 20 χιλιάδες κυβικά ετοιμάζεστε και για ένα άλλο σημείο όπου όλως τυχαία θα βαφτίσετε και εκεί αποθετοθάλαμο αδέσποτες πέτρες έτσι νομιμοποιείται ξεγελώντας και πατώντας πάνω στην παραγραφούλα που έβαλε ο μελετητής του έργου για να μπορέσει ο εργολάβος να ρίξει τις κοτρόνες και να γλιτώσει πάνω από 1 εκ ευρώ και να πληρώσει μετά τις τσάπες του Καρκαλάτου και τα φορτηγά των συγγενών του Π.Σ , Μέλους της οικονομικής επιτροπής και Διευθυντού της πολεοδομίας Τρίπολης κ. Λυτρίβη που υπέγραψε φαρδιά πλατιά τη δημοπρασία με πρόχειρο διαγωνισμό.
Μπορείτε να πείτε κύριε Δήμαρχε, σε χρυσόβουλα είχατε αυτά τα τοπογραφικά με τους αποθετοθαλάμους όλων αυτών των υλικών που παίρνει ανεξέλεγκτα και ρίχνει στο λιμάνι ο εργολάβος; Εδώ νομίζουμε και θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να παρέμβουν και οι ελεγκτές περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και να σταματήσει αμέσως αυτό το πανηγύρι που γίνεται.
Να ελεγχθεί άμεσα εάν τηρείται έστω υποτυπωδώς όλη η διαδικασία εναπόθεσης στο λιμάνι των πιστοποιημένων , κυβισμένων , αυτά για σας κύριε Παπαιωάννου γιατί όπως μάθαμε είστε και εποπτεύων του έργου ,αλήθεια θα κατέβετε μετά να μετρήσετε με το σκάφανδρο και με το ψαροντούφεκο μαζί με τον προϊστάμενο τον κ. Κωστόγιαννη τα κυβικά; Μιας και τουλάχιστον στα βίντεο που έχουμε στη διάθεση μα,ς κανένα φορτηγό δεν κυβίζεται ή ζυγίζεται! και 2ον ποιος έχει πιστοποιήσει αν έχει πιστοποιήσει όλα αυτά που ρίχνονται στο λιμάνι.
Κλείνοντας λοιπόν Δήμαρχε και εμείς θέλουμε να γίνει το λιμάνι όπως θέλει και ο τελευταίος κάτοικος του Άστρους αλλά να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει η μελέτη .
Η έρευνα συνεχίζεται